fbpx Намаляват работното време на ресторантите в Софиея, учениците минават онлайн | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Намаляват работното време на ресторантите в Софиея, учениците минават онлайн

Да се намали работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март. Това ще предложи столичният кмет Йорданка Фандъкова на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19.

"Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191", напиша във фейсбук профисала си кмета Фандъкова.

Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.

Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб.

Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.