fbpx Нараства броят на критичните уязвимости в корпоративните мрежи | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нараства броят на критичните уязвимости в корпоративните мрежи

Близо 50% от бизнес организациите имат уязвимости с висока степен на риск в своите компютърни мрежи, сочи ново изследване на финландския университет Аалто разпространено от шведската компания Outpost24, която стъпва и на българския пазар.

С увеличаване зависимостта ни от информационните технологии последиците от атаките стават все по-сериозни. Жертвите търпят загуби, свързани не само с нарушаване на работния процес, но и с лоша публичност и разгласяване на поверителна информация – казва Цвета Димитрова, Регионален мениджър на Outpost24 за България.

Сред ключовите проблеми за корпоративната информационна сигурност, са кибер шпионажът, кражбата на самоличности, атаките с предизвикване на отказ от услуги (DoS – Denial of Service), нерегламентирана промяна във визията на корпоративния уебсайт, както и SQL Injection атаки, каквито е извършвал задържаният преди броени дни български младеж. От компанията очакват също нарастване на кибер атаките, осъществявани по политически причини.
Outpost24 предлага две лесни за внедряване и работа решения за непрекъсната оценка на информационния риск - Outscan и HIAB (Hacker In A Box). Те оценяват непрекъснато възможните уязвимости в мрежата, съобщават превантивно за възможните проблеми и препоръчват най-доброто средство за защита. Процесът на коригиране на откритите уязвими места се поддържа от работните инструменти за изпращане на задачи за отстраняването им на съответните администратори.