fbpx Наръчникът на Volvo учи как да предпазим детския живот | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Наръчникът на Volvo учи как да предпазим детския живот

Наръчникът на Volvo учи как да предпазим детския живот

Volvo Car Group официално представи третото корпоративно издание на книгата „Децата и автомобилите – Наръчник за безопасност“. Творбата има за цел да помогне на родителите да предпазят децата си в автомобилите.
Първото издание от поредицата излиза на пазара през далечната 1967 година. Тогава книгата е посветена на коцептуалната детска седалка, която Volvo планира да интегрира на задния ред седалки в автомобилите си. Не след дълго шведският премиум производител въвежда в употреба подобна детска седалка, която се ползва и до ден днешен и се смята за един от добрите способи за предпазване на детския живот.

Въпреки че Volvo започва да говори за отделно обособена детска седалка още преди повече от 45 години и в най-новото издание на Наръчника за безопасност се изтъква важното значение на подобен тип седалки. Проучванията показват, че главата на бебетата е голяма и тежка спрямо останалата част от тялото. Прешлените и мускулите на врата не са добре развити в най-ранна възраст и затова дори лек челен сблъсък може да се окаже пагубен. Затова и до ден днешен Volvo препоръчва използването на детска седалка, поне докато детето надхвърли 3-годишна възраст. Тя трябва винаги да е в комбинация с предпазен колан, който си остава най-сигурното средство за защита на човешкия живот. Коланът, особенно при малките, трябва да е правилно поставен. В горната си част той трябва да минава през рамото и гръдния кош, а в долната си част - задължително да обгръща областта под корема, а не самия корем, който в ранна детска възраст е много лесно раним.

Новият Наръчник за безопасност на Volvo е част от глобалния проект за сигурност на марката. Според него до 2020 година няма да има нито един загинал или наранен човек при катастрофа с участието на автомобил от шведския бранд.

Наръчникът може да се изтегли  безплатно. www.volvocars.com/bg/sales-services/services/Documents/Volvo_Safety_Book_Manual.pdf