fbpx Най-древният замък в Прага ще грейне с нови светлини | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-древният замък в Прага ще грейне с нови светлини

 

Над 10,000 LED крушки ще осветят най-старията замък в Прага. Те ще заменят съществуващите компактни флуоресцентни лампи и ще доведат до спестяване на 77 % енергия от всички крушки.

Пет разични видове от широката гама на Panasonic LED крушки ще бъдат разположени около замъка в зависимост от специфичните нужди и изисквания на местата.
Например в най-известната сграда, катедралата St Vitus, в сърцето на пражкия комплекс, 40W крушки на Panasonic наречени „носталгични” ‘Nostalgic Clear’ и 15W тип свещ LED крушки са инсталирани, за да придадат приятна осветеност на голямото пространство и да запазят свещената историческа атмосфера.

В първия двор „ностлагичната” LED крушка на Panasonic ‘Nostalgic Clear’ LED, не само спестява енергия, но и осигурява живот до 40 000 часа, крушките не трябва да се сменят така често както традиционните с нажежаема жичка, чиито живот е само 1000 часа. Това е един важен фактор за намаляване работата на екипа за техническо обслужване на Пражкия замък, който трябва да сменя много крушки на високи и труднодостъпни места.

Освен това, традиционните крушки с нажежаема жичка могат да доведат до увреждане на историческите артефакти. Поради факта че LED светлинната технология на Panasonic излъчва много слаби ултравиолетови и инфрачервени лъчи, крушките са използвани в Кралския дворец на замъка, за да ограничат вредите върху безценните експонати.
Гамата включва LED крушки с 300 градуса разпръскване на светлина, каквито се използват в третия двор, където преминава главната алея, пресичаща дворцовия комплекс и трябва да е добре осветен по всяко време.