fbpx Най-красивият Captur | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Най-красивият Captur

Най-красивият Captur

етикети

Още когато видях Captur за първи път го харесах много. По някакъв начин приличаше на моята същност – индивидуалност, приключение, тънка естетика, удобство и много настроение. Признавам, че като видя червен автомобил и енергията ми се събужда. А този приключенец направо удари в центъра. Лимитираната Xmod версия на Captur, предлагана единствено в цвят Flamme Red (огнено червено – и наистина е невероятен нюанс на този боен цвят), дава на градския кросоувър на Renault едно изключително излъчване. Такова, което надгражда първоначалното ми влюбване в модела. Съчетанието с много декоративни елементи в екстериора и интериора създават духа на висок клас, с възможности за още по-голямо наслаждаване по време на пътуване.

Голямато лого отпред подчертано отдолу с ясна хромирана линия, а отгоре с черен лак го правят основен елемент в предницата на автомобила. Другият ярък момент е блокът от дневните LED-светлини и тези за мъгла, също подчертани от дебела хромирана линия. Целият този блясък никак не дразни и толкова добре е комбиниран с черните решетки, че се получава едно завършено цяло. Усещането за по-голяма проходимост е подсилено от предни и задни защитни скари.

За мен черешката на тортата са 17’’ алуминиеви джанти с черен диамантен ефект.

Всъщност проходимостта на Captur не е само на книга и на външно усещане. Тази специална версия е оборудвана със системата Extended Grip, чиято премиера бе през 2013 г. при Renault Scénic X-Mod. Технология оптимизира сцеплението в трудни условия, като сняг, кал, пясък и др.

Въртящият се контролер върху средната конзола предоставя избор за най-добрия режим за съответните условия. От него се изисква само да го прецени. Режимът Road е най-често използваният за нормални и твърди настилки.

Режимът Loose Ground поставя задвижващите колела под контрола на системата Extended Grip. Въртящият момент на двигателя и спирачното усилие се регулират автоматично, за да позволяват по-голямо превъртане на предните колела. Това позволява на гумите да изчистват калта или пясъка по-ефективно и така да се възползват от по-добро сцепление.

Чрез избор на режим Expert, водачът може да контролира въртящия момент, за да ускори както намери за добре, като оставя оптимизирането на спирачното усилие на системата.

Системата Extended Grip се връща автоматично към режим Road при превишаване на скорост от 40 км/ч, ако са били включени режимите Loose Ground или Expert.

Лимитираната версия Xmod на Captur предоставя изключително настроение в купето. Декорациите са много премерени и в същото време дават силен акцент. Веднага се виждат върху облицовката на навигационната система и аераторите. Вратата на жабката, в която може да поберете ''11 таблет, е в черен лак, докато като я отворите ви изпълва в червен огън. „Карбоновият“ мотив на вложката във волана и хромирани прагове на вратите завършват картината.

 

Опция са новите кожени седалки, а ролята на джобове в гърба на предните играят „хромирани“ ластици - много оригинално решение!

Renault Captur Xmod се предлага стандартно с R-Link аудио-навигационна система с вграден 7" сензорен дисплей и карта на Европа. На него може възпроизвеждате аудио, фото и видео файлове и да визуализирате различни елементи, свързани с управлението на автомобила. Системата предлага също и радио, CD/MP3, Arkamys 3D sound, Bluetooth (телефония + аудио стрийминг), USB & AUX с управление от волана.

 

Лимитираната серия Xmod може да се поръча със следните двигатели: TCe120 с EDC автоматична трансмисия или Energy dCi90 с механична или автоматична EDC трансмисия. Тестовият модел беше именно с автоматичната скоростна кутия и дизелов мотор. Отлично съчетание с много добри и икономични показатели - при умерено шофиране може да изминете и повече от 1200 км.