Най-модерната лаборатория за клинични изследвания отвори врати в София

Най-модерната лаборатория за клинични изследвания отвори врати в София

Международната компания за диагностични лабораторни изследвания SYNEVO, официално откри модерна лаборатория за клинични и диагностични изследвания в София. Лабораторията с предлага най-съвременното оборудване в областта на медицинската диагностика и над 1800 лабораторни теста.

Synevo, като част от най-големия интегриран доставчик на здравни услуги – Medicover, развива успешна дейност в Германия – IMD, Полша, Румъния, Украйна, Беларус, Грузия, Молдова, Турция, Сърбия, а сега и в България. Като основна стратегия компанията залага на изграждането и задържането на даден пазар с насока - грижа за пациента.

„За нас решението за навлизане в България е стратегическо. Основната ни цел на Балканите и по-конкретно в България е подобряване на стандарта на здравеопазването чрез по-добра диагностика и образование на лекарите. Навлизането на Synevo в България е добра новина и съм убеден, че работата ни ще повлияе положително на пазара и ще разшири предлагането на лабораторни услуги и избора на пациентите. За нас приоритет е грижата за пациента и това определя стандарти на качество в работата ни, които са водещи за индустрията,” – заяви генералният директор на Synevo Group, Филипе Балеро.

Цялостната първоначална инвестиция на компанията за навлизането й на българския пазар възлиза на 1,5 милиона евро. Планираната инвестицията в от развитието на марката в България e 15 милиона лева за следващите няколко години.

Българският екип на компанията в момента се състои от 87 човека, а плановете са те да достигнат 200 души, а лабораторията работи със здравна каса.

Facebook коментари