fbpx Нестле България инвестира нови 23 млн. лв. в шоколадовата си фабрика в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нестле България инвестира нови 23 млн. лв. в шоколадовата си фабрика в София

Нестле България инвестира нови 23 милиона лева във фабриката в София. Компанията представи модерна роботизирана поточна линия за опаковане на продукцията.

Предвид мерките за безопасност, свързани с усложнената обстановка в страната заради пандемията от COVID-19, новата роботизирана линия бе представена на виртуално събитие от изпълнителния директор на Нестле България Петър Стоилов, мениджъра на фабриката Сара Вуйтене и мениджър комуникации „Югоизточен пазар“ Нели Ангелова. В онлайн събитието се включиха също министърът на икономиката Лъчезар Борисов, посланикът на конфедерация Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен и представители на Столична община - Дончо Барбалов (зам.-кмет по направление  "Финанси и здравеопазване") и Димитринка Димитрова (директор дирекция "Икономика и търговска дейност").

На събитието присъстваха и председателят на управителния съвет на Българо-швейцарската търговска камара Бони Бонев и  Маджиде Ахмедова – И.Д. Директор на Българска агенция за инвестиции.

„Инвестирахме в новата производствена линия за KitKat с цел модернизиране на технологиите, така че да произвеждаме още по-иновативни шоколадови барчета. Обновихме и дигиталната мрежа, така че всички машини да бъдат свързани в система за данни и в случай че възникнат проблеми, те да могат да бъдат решавани дистанционно, което в ситуация на продължаваща пандемия е от изключителна важност за нас като компания, която държи на безопасността“, заяви директорът на фабриката Сара Вуйтене.

Официалните гости имаха възможност да разгледат виртуално фабриката и да наблюдават работата на новата роботизирана линията, която е пакетираща и обхваща процеса по пакетиране на продукт в единична опаковка и след това поставянето му в кутия или мултипак. Иновацията помага много за ефективното производство на 2,5 милиона барчета KitKat на ден в шоколадовата фабрика на Нестле в София.

„Много се гордеем с работата на Нестле в България. Компанията въведе и разви професионалното обучение, което дава възможност на младите хора  впоследствие да си намерят добре платена работа – това е едно от най-стойностните неща, които можем да направим за тях. Важно е да мотивираме младите хора да останат в България. Благодаря на Нестле за качеството на продуктите, които произвеждат и за приноса към българската икономика“, сподели и Н. Пр. Мюриел Берсе Коен, посланик на Конфедерация Швейцария в България.

Във фабриката на Нестле са ангажирани 571 служители със среден професионален стаж от 14 години. Тя е един от петте компетентни центъра за производството на KitKat – за иновации и реновации в продукта за регион Европа, Близкия Изток и Северна Африка. Във фабриката се произвеждат 16 000 тона или 470 милиона консуматорски единици продукта годишно. Всички продукти са произведени със 100% българско брашно от български производители.