fbpx Николай Бонев става Изпълнителен директор на Campus X | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Николай Бонев става Изпълнителен директор на Campus X

Николай Бонев застава начело на хъбът за иновативни технологични компании Campus X. Той поема ролята на на Изпълнителен директор от Бойко Яръмов, съосновател на компанията.

В тази си роля Николай ще отговаря за разрастването на общността на Campus X, разгръщането на предлаганите решения и експанзия на операцията на нови локации. Съоснователите на Campus X Бойко Яръмов, Васил Терзиев и Светозар Георгиев ще продължат да участват в развитието на компанията и
екосистемата.

„С Николай работим заедно вече над осем години, включително и от самото създаване на Campus X. Кампусът е най-мащабното по рода си начинание за България и именно в лицето на Николай и останалата част от колегите ни виждаме правилния екип, за да изведем и този бизнес до успехите на предходните ни организации. За мен тази стъпка е естествено продължение на всичко постигнато. Вярвам, че Николай допълнително ще разгърне
операцията извън настоящите ѝ граници и съм уверен, че именно под неговото ръководство и със заявения интерес от нови партньори, това ще се случи съвсем скоро.“, коментира Бойко Яръмов, съосновател и доскоро Изпълнителен директор на Campus X.

Николай Бонев е професионалист с над 10 г. опит в различни финансови роли във фарма и ИТ индустрията и в компании като IBM, Telerik, Progress, AbbVie и Телерик Академия. Част е от екипа на Campus X от самото му създаване, където заема различни ръководни позиции, включително и главен оперативен директор през последните близо 3 години. В тази роля той постига забележими резултати в привличането на редица нови международни и български компании към общността на Campus X. Николай притежава бакалавър по „Финансов Мениджмънт“ от университета Салфорд в Обединеното Кралство.

Припомняме, че сред успешните примери на компании в Campus X през последната година е финтех компанията Payhawk, която се превърна в първия български еднорог.