fbpx Nissan JUKE Nismo се развихри у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Nissan JUKE Nismo се развихри у нас

етикети

На специално събитие Нисан София отбеляза идването на първия модел за Европа, разработен от спортната дивизия Nissan Motorsport International, Juke Nismo.
В моделя всичко е променено с конкретна причина, вдъхновена от огромния опит в автомобилния спорт. Инженерите са разработили аеродинамичен пакет, който осигурява по-мощен, ефикасен и динамичен дизайн. По- ниските предна и задна брони и странични прагове заедно с модифицираната предна решетка и заден спойлер, засилват аеродинамичното притискане на автомобила, което осигурява по-добро сцепление и контрол на управлението.

За стабилността на спортния Juke се грижат и нови стилни джанти с увеличен диаметър и широчина на гумите, с 10 двойни спици в титаниево черен цвят.
Моделът е оборудван с тунингована верси на 1,6 литровия двигател на Nissan с директно впръскване на бензина и турбо компресор. Мощността е увеличена на 200 к.с., а въртящият момент на 250 Nm. Допълнителните настройки и подобрения на двигателя, се грижат за намаления разход на гориво и изхвърляни вредни емисии.

За контрола на сцеплението се грижи система за преразпределение на въртящия момент между четирите задвижващи колела, взаимствана от Nissan GT- R. Дизайнерските елементи в Juke Nismo подчертават спортният му дух. По ръба на долната радиаторна решетка виждате червена ивица, която минава под двата въздуховода и стига до предните колесни арки. Червената линия продължава по продължение на праговете и очертава долната част на задната броня, като по този начин придава визуална ширина на автомобила и едновременно подчертава атлетичната стойка на Juke Nismo на пътя. За да се увеличи спортното излъчване на автомобилa калниците са раздути и са в цвета на купето, страничните огледала са в червен цвят, а B- колоната е изпълнена в пиано лак, който придава по- луксозно излъчване.