fbpx Nissan представи Ariya – първият си изцяло електрически купе-кросоувър | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Nissan представи Ariya – първият си изцяло електрически купе-кросоувър

Днес Nissan разкри пред света изцяло новия Nissan Ariya купе-кросоувър, който поставя началото на нова ера в развитието на електрическите автомобили. Световната премиера се състоя онлайн и се излъчваше директно от новопостроения  павилион на Nissan в Йокохама.

Ariya e първият изцяло електрически купе-кросоувър на Nissan. С прогнозен пробег от до 500 км. (данни базирани на WLTP комбиниран цикъл), Ariya е перфектният партньор за ежедневни градски и извънградски пътувания.
Nissan Ariya е базиран на концепта, показан през 2019г. на Tокийския Автосалон и загатнат още през 2017г. по време на същото изложение. Това е първият масов модел, който представя новата визуална идентичност на марката Nissan, и трасира пътя на нова ера в автомобилостроенето. Ера, в която електрификацията, оптимизираните платформи и най-новите AI технологии ще се превърнат в стандарт.

“Ariya е олицетворение на неизчерпаемата ни страст към една единствена цел – да направим живота на нашите клиенти по-добър,” сподели Ашуани Гупта, Главен Оперативен Директор на Nissan. “Комбинацията от авангарден стайлинг, вълнуващи двигатели и чист, наподобяващ lounge зона интериор, изпълнен с модерни технологии - Ariya създава удобство и комфорт не само за водача, но и за пътниците в автомобила.”
Създаден върху изцяло нова EV платформа на Алианса, Ariya е еманация на Nissan Intelligent Mobility – стратегията на компанията за бъдещо развитие на автомобилите и постигане на целите за нулеви емисии и минимум инциденти с фатален край.

Предимствата, осигурени от изцяло новата EV платформа на компанията, позволиха на Ariya да предложи една от най-просторните кабини в своя клас, проектирана по най-ефективния и просторен начин.

Минималистичното табло на Ariya, осигурява допълнително пространство, като се съчетава безпроблемно с формата на купето, преминавайки във вратите. То е лишено от бутони и превключватели типични за конвенционалните превозни средства.
Регулируемата централна конзола може да бъде нагласена според личните предпочитания на водача, а настройките могат да бъдат запазени като част от профила на водача.

Благодарение на двата електродвигателя, моделът на Ariya със задвижване на четирите колела, ще включва най-модерната технология за управление на всички колела на Nissan - e-4ORCE. Буквата “e” в e-4ORCE означава за  Nissan 100% задвижване от електромотори, а “4” означава контрол върху всички колела. 

Новият Nissan Ariya ще разполага с три режима на работа – Стандартен, Спортен и Еко (e-4ORCE версиите ще имат допълнителен режим за сняг), от които водачите ще могат да избират, спрямо собствения си стил, настроение или пътна обстановка.