fbpx Nissan Qashqai повдига покривалото - идва с иновативна e-POWER система | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Nissan Qashqai повдига покривалото - идва с иновативна e-POWER система

етикети

Третото поколениe на кросоувъра пионер на Nissan се подготвя за официалното си представяне през пролетта на 2021.

Прототипи на изцяло обновения модел изминават последни тестови километри по пътищата на Европа, в очакване да зададат нови стандарти при компактните кросоувъри.

CMF-C платформа

Новият Qashqai е първия модел за Европа, който стъпва на CMF-C платформата, която представлява модерна конструкция и технологична инфраструктура.

Водещо при разработване на инженерната концепция е запазването на настоящите пропорции на Qashqai, които се явяват ключови за успеха му, а именно - удобно придвижване в градска среда и лесно паркиране, съчетани с отлично вътрешно пространство.

Що се отнася до конструкцията на купето, при нея е използван по-лек материал, както и усъвършенствани техники за щамповане и заваряване, за да се увеличи якостта, но и да се намали теглото.

Иновации за по-голяма ефективност

Новият Qashqai е част от дългосрочната стратегия на Nissan за електрификация. Моделът ще предлага две решения за задвижване – гъвкав и ефективен 1,3 литров бензинов двигател с мека хибридна технология и иновативната система на Nissan e-POWER – задвижване чрез електрически мотор, което предлага вълнуващо моментално ускорение и внася EV усещане при шофирането на Qashqai, без притеснения за автономността на пробега.

Стремежът към максимална ефективност е залегнал в развитието на модела от самото начало. Гъвкавият, 1,3 литров двигател ще се предлага с две мощности, комбиниращи високо динамични характеристики с намалени разход на гориво и вредни емисии.

e-POWER

Системата e-POWER се състои от високо волтова батерия и задвижване, в което е интегриран бензинов двигател, електрически генератор, инвертор и електромотор. При конвенционалните хибридни системи, колелата се задвижват от електромотор и бензинов двигател. При иновативната система e-POWER бензиновият двигател не е свързан с колелата; той просто зарежда батерията. И за разлика от изцяло електрическите автомобили, източникът на енергия е по-скоро двигателят, а не самата батерия.

Основната разлика с конвенционалните хибриди е, че електромоторът е с размер като  при електрическите автомобили, което осигурява онова мощно моментално ускорение, в което собствениците на EV автомобили са просто влюбени. Задвижваният от двигателя генератор поддържа заряда на батерията, но може и да подава електричество директно към електромотора, осигурявайки допълнително мощност.