fbpx Нов Citroen C1 излиза на пазара | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нов Citroen C1 излиза на пазара

Официалната премиера на новия CITROËN C1 ще бъде на Световния автомобилен салон в Брюксел, 10 януари 2012г, а в търговските центрове моделът ще се появи през март! От пускането му на пазара през 2005 година мъникът е намерил повече от 620 000 собственици по цял свят.

Автомобилът се предлага в 2 версии (3 и 5 врати). С четири места на борда, широко пространство при предните и задните места, CITROËN C1 запазва своите компактни габарити (3,44м дължина). Той разполага с множество места за вещи, разположени между бордното табло, централната конзола и вратите. Обемът на багажника варира в зависимост от нуждите на всеки благодарение на сгъваемата задна седалка, която освобождава 139 литра допълнително товарно пространство към наличните 700 литра.

Новият CITROËN C1 се предлага с три цилиндров бензинов двигател, с мощност 68 к.с. Екипиран с ръчна скоростна кутия, CITROËN C1 постига най-добри резултати по отношение на разход на гориво и намалени емисии и се налага като пример за подражание в областта на опазването на околната среда: 4,3л/100 км при смесен цикъл и 99 гр CO2/км. За улеснено управление и по-голям комфорт при шофиране в града се предлага и ръчна-пилотирана скоростна кутия. При версия 1.0i BMP, CITROËN C1 разходва 4,5л./100 км..

C1 предлага модерни услуги в унисон със ценностите на Марката, като вграждането на дневните LED светлини. По отношение на комфорта на борда, предлагането на аудиосистеми е обогатено. Съобразена със стила на бордното табло, новата аудио система CD с вграден часовник и Connecting Box (като опция от второ ниво на оборудване и като серия при Exclusive) има от своя страна предимството да декодира формати MP3 и притежава функция Bluetooth. Тя включва също така и изводи USB и Jack, вградени в централната конзола. Други технологични новости са вградените лостчета във волана за управление на пилотираната скоростна кутия, което е новост за този модел, както и парктроник.