fbpx Нов изпълнителен директор на Kaufland България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Нов изпълнителен директор на Kaufland България

От 01.12.2021 г. Валтер Волф, прокурист „Верига за управление на доставките“ в България, ще поеме управлението на Kaufland България. Той наследява позицията от досегашният управител Иван Чернев, който ще премине в интернационалната организация на Kaufland групата, където ще отговаря за международни проекти.

Валтер Волф е директор "Управление веригата на доставки" в Kaufland България от началото на 2019 година. След завършване на висшето си образование започва професионалния си път в Schwarz групата. Има над 15 години опит в сферата на продажбите и логистиката. Заемал е ръководни позиции в международни структури на Schwarz групата в Германия, Швейцария, Франция и България. Владее 5 езика – немски, английски, български, руски и френски.

Досегашният главен изпълнителен директор Иван Чернев е начело на Kaufland България от 2018 година насам. Заедно със своя екип той започва активна фаза на модернизация на хипермаркетите, въвежда редица иновации в продуктовия асортимент, разширява дейността на компанията с откриване на нови обекти, подобрява клиентското изживяване и затвърждава позицията на Kaufland като предпочитано място за пазаруване и работа в страната. Kaufland благодари на Иван Чернев за неговия изключителен принос за развитието на търговската верига.