fbpx Нова болница у нас ще бъде оборудвана с най-модерна техника | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова болница у нас ще бъде оборудвана с най-модерна техника

Нова болница у нас ще бъде оборудвана с най-модерна техника

 Днес Royal Philips Electronics обяви подписването на споразумение с българската „Сити Хоспитал енд Клиникс Груп” за оборудване на новата им болница в София. Ще бъде предоставено цялостно решение, съчетаващо последно поколение апаратура за образна диагностика, най-модерното оборудване за сърдечно-съдови манипулации, цялостен болничен пакет и висококачествено осветление. Голяма част от тази апаратура ще бъде представена в страната за първи път.

Планира се новата болница на Сити Клиник да отвори врати в София през декември 2012 г. и ще бъде най-модерната от „Сити Хоспиталс енд Клиникс Груп”. Тя ще разполага с център за активно болнично лечение с 90 легла и оборудван диагностичен център, предоставяйки широка гама медицински услуги от магнитно-резонансна и компютърна томография до интервенционално лечение при сърдечно-съдови заболявания.

Philips ще осигури специализиран пакет от иновативни решения за образна диагностика. Той включва Philips CT iDose, който позволява на клиничния специалист да управлява и персонализира качеството на изображението съобразно нуждите на пациента при ниски дози. Пакетът е допълнен от Philips Ingenia 3.0T, система за магнитно–резонансен томограф (МРТ) с първия от този вид цифров широколентов МРТ, осигуряваща изключително качество и модулиране на изображението, ефективност на сканирането и и ускорен процес на диагностика и радиологично наблюдение . В отделението по МРТ, Philips ще инсталира още Ambient Experience - решение, фокусирано върху всички сетивни възприятия на пациента , което интегрира архитектура, дизайн, технологии за динамично осветление, видео проекции и звук. Това създава спокойствие и комфорт у пациентите по време на образната диагностика и гарантира по-качествен и прецизен резултат.

Philips също така осигурява модерно и качествено осветление в общите части и специализираните отделения на болницата. Уникалното съчетание от продукти с дълъг живот и енергоефективност като LuxSpace, ще намали разходите за електричество и въглеродния отпечатък на болницата и ще допринесе за спестяване на около 50% от консумацията на електроенергия в сравнение с конвенционалното осветление. Осветителната инсталация е създадена така, че да гарантира комфорта на пациентите и посетителите в общите помещения на болницата, като едновременно с това създава възможно най-добрата осветеност в операционните зали, интензивните отделения и залите за изследване със скенер.