fbpx Нова година във Виена | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова година във Виена

По време на новогодишните празници в цяла Виена цари бурно веселие. С особена популярност се ползва Новогодишната пътека в централната част на града.

На 31 декември Старият град във Виена се превръща в огромна площадка за развлечения. Гаранция за празнично настроение е традиционната вече Новогодишна пътека, която започва от площада пред кметството и преминава през тесните централни улички. Разхождайки се по пътеката, всеки може да се наслади на кулинарните изкушения, предлагани от виенските ресторанти и кафенета. Ако зимната нощ се окаже леденостудена, можете да се сгреете и с чаша греяно вино, ухаещо на букет от подправки. На многобройните сцени под открито небе за новогодишната атмосфера ще се грижат разнообразни шоу програми, там ще звучат виенски валсове, оперетна, рок-, поп- и етномузика. Виенските училища за танци предлагат блиц курсове в Новогодишната нощ, а Виенският Пратер кани всички желаещи на невероятно шоу с фойерверки.

Непоповторимо настроение създават и традиционните разходки с корабче по Дунава, Императорският бал в двореца Хофбург, а така също и новогодишните гала-вечери в приказно красивата сграда на Виенското кметство или в някой от многобройните хотели в града. По традиция в новогодишната нощ във Виенската Щатсопера се играе най-известната оперета на Йохан Щраус «Прилепът».

А първото утро в Новата година във Виена традиционно посрещат на площада пред кметството със закуска срещу махмурлука и в съпровод на Новогодишния концерт на Виенската филхармония, който се предава директно на огромен екран.