fbpx Нова търгoвска верига за нехранителни стоки влиза в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова търгoвска верига за нехранителни стоки влиза в България

Най-голямата и най-бързо развиваща се търгoвска верига за нехранителни стоки в Европа PEPCO („Пепко“), отваря врати в България. От 15 март жителите и гостите на Пловдив ще могат да пазаруват в два магазина на PEPCO. Единият е „Марково тепе“, а  вторият в Търговски парк Юг Пловдив. През следващите няколко месеца още магазини на Pepco ще посрещат клиенти и в други градове на страната, включително и в София. Веригата планира да открие повече от 15 магазина през първите 6 месеца от  стъпването си в България и да увеличи този брой до повече от 70 до края на 2021 година, създавайки 500 работни места.

PEPCO има близо 1600 магазина, разположени в над десет страни в Централна и Източна Европа. Веригата предлага на своите клиенти около 30 различни групи продукти, включително мъжко, дамско и детско облекло, бельо, аксесоари, играчки, декорации, текстил, домакински артикули и др. Облеклото (обувки и бельо) съставлява около 60% от асортимента, а продуктите за дома – около 40%.

Офертите на PEPCO са на изключително достъпни цени като могат да се намерят връхни дрехи за момичета и момчета в различни разцветки на цена от 4,99 лв., дамски клинове в три цвята за 14,99 лв., поларно одеяло за 3,99 лв. или хавлиени кърпи в богата гама от цветове и размери на цени от 1,49 лв. за брой.
"Много сме щастливи, че България се присъединява към списъка на страните, в които присъства PEPCO. Българските ни клиенти вече ще имат възможност да посетят нашите магазини и да се насладят на широката гама от продукти на много ниски цени. Убедени сме, че продуктите, които предлагаме, ще задоволят новите ни клиенти ”, каза Марчин Станко, оперативен директор за Централна и Източна Европа.

България е единадесетата страна в Европа, където могат да бъдат закупени продукти на PEPCO. (Горното изречение по информацията по-нагоре и отдолу не е достоверно).  Магазини на веригата вече работят в Чехия, Хърватия, Естония, Литва, Латвия, Полша, Румъния, Словения, Словакия и Унгария. През следващите няколко месеца е планирано отварянето на още магазини в страната – в София, Варна, Русе, Добрич, Пазарджик, Бургас и др.