fbpx Нова зарядна станция намалява времето за зареждане на електромобили | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нова зарядна станция намалява времето за зареждане на електромобили

Нова зарядна станция намалява времето за зареждане на електромобили

Сименс въведе на европейския пазар зарядна станция Charge CP700A, която може да зарежда електромобили с нормален капацитет на батерията в рамките на час. Мощността на зареждане е удвоена до 22 kW, което намалява наполовина времето за зареждане.

Зарядната станция Charge CP700A може да се използва за зареждане на електромобили с различна степен на мощност. При най-бързия метод превозното средство се захранва с трифазен променлив ток с напрежение 32 А и съответно с мощност 22 kW. Зареждането обаче е възможно и с трифазен ток с напрежение 20 А. Зареждащото устройство „комуникира” с автомобила чрез зарядния кабел, за да определи дали той поддържа зареждането при максимална сила на тока или при намалено ниво.

Потребителят може да се включи за зареждане и таксуване чрез безконтактни радио чипове, съвместими с различни RFID стандарти. Клиентът може да реши кой вариант на зарядната станция да бъде инсталиран и как да бъде боядисана кутията от неръждаема стомана. Зарядното CP700A е с унифициран дизайн, а указанията за потребителите се програмират и са налични на различни езици. Станцията може също да се свързва с контролен център чрез Ethernet или GSM/GPRS модем, който може да се вгражда, което означава, че е готова за дистанционно наблюдение и поддръжка. Поведението й може също да се контролира дистанционно, за да поддържа работата в интелигентна мрежа. За тази цел е възможна и подмяна на захранващия щепсел.

Освен нормалното заключване на свръзката като защита срещу неоторизирано изключване по време на зареждане, капакът на зарядното върху колоната също се заключва”, каза Грийвинг. При отваряне вътрешното пространство зад капака се осветява, за да може потребителят да включи и изключи кабела безопасно дори в тъмнина. Зарядната станция носи знака CE и е одобрена от акредитирана лаборатория. Тя е съвместима както с действащите в момента стандарти за захранващо оборудване на електромобили, включително IEC/EN 61851-1 и IEC/EN 61851-22, така и с доказаните стандарти за нисък волтаж като EN 61439. Температурата на отворите на фасонката и вътрешното пространство на зарядната станция е под наблюдение. В случай на неизправност или при неблагоприятни външни условия, които биха довели до прегряване, зарядната станция автоматично прекъсва процеса на зареждане безопасно и надеждно.

Facebook коментари