fbpx Новата Е-класа по-интелигентна от всякога (+видео) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новата Е-класа по-интелигентна от всякога (+видео)

Новата Е-класа на Mercedes-Benz беше представена в България и се предлага в продажбените центрове. С десетото поколение на бизнес лимузината Mercedes прави голяма крачка напред в бъдещето по пътя към автономното шофиране. E-класата се пренася в бъдещето с множество първокласни иновации, които подобряват ефикасността, безопасността и комфорта, намаляват нивото на стреса по време на шофиране и удоволствието от пътуването се насища допълнително.

В интериора впечатление правят двата екрана визуално се сливат в широкоекранен кокпит, като по този начин се превръщат в централен елемент, подчертаващ хоризонталната линия в интериорния дизайн. Като инструментално табло , този широкоекранен кокпит включва голям дисплей с виртуални показатели в директното зрително поле на водача, както и централен дисплей разположен над средната конзола.

Вече са интегрирани и чувствителни на докосване контролни бутони ('Touch Controls') в спиците на волана, което за първи път се използва в автомобил. По подобие на интерфейса на смартфон те реагират на хоризонтално и вертикално приплъзване на пръста, като позволяват на водача да управлява инфотеймънт системата, без да сваля ръцете си от волана. Придържайки се към мотото "ръце на волана, очи на пътя“, тази иновация позволява минимално разсейване на водача.

За осветяване на интериора е използвана само LED технология, като със своите 64 цвята предлага множество възможности за индивидуализация

Като асистираща система от опционалния пакет лимузината предлага DRIVE PILOT. Системата не само поддържа дистанцията до движещите се отпред автомобили, но за първи път може да ги следва при скорост до 210 км/ч. на магистрала или на извънградски път. Водачът е облекчен не само от натискането на педала за газта и спирачката, но и бива подпомаган в значителна степен от кормилния асистент, дори и в по-сложни завои. Друга уникална функция е при скорост до 130 км/ч - системата може да се ориентира дори и когато осевите линии не са ясни или изобщо липсват и да продължи да подпомага управлението на базата на околните автомобили или паралелни структури, например при път в ремонт. 

Новата Е-класа прави своя пазарен дебют с избор от два двигателя: E 200 с четири цилиндров бензинов двигател и E 220 d с изцяло новия четири-цилиндров дизелов мотор. Новоразработеният дизелов двигател в комбинация с олекотен дизайн и рекордни аеродинамични числа, поставя нови стандарти за икономичност в този сегмент. Цените започват от 86 370 лева с ДДС за Е 200.