fbpx Новата марка DS с летящ старт | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новата марка DS с летящ старт

От 1ви юни 2014 г., DS стана отделна Марка, демонстрирайки летящ старт със записани досега 468 000 клиентски поръчки на DS от момента на пускането в продажба на DS 3 през 2010 г.

Марката DS предлага четири модела в световен мащаб DS 3, DS 3 CABRIO, DS 4 и DS 5, които се допълват от DS 5LS, продаван само в Китай от края на март. Тези автомобили се отличават със забележителен стил, изтънченост и в най-малките детайли, с използването на благородни материи и високи технологии.

През първите шест месеца на 2014 г., са продадени 63 800 DS в целия свят. В зависимост от географските региони, се установяват противоположни тенденции в продажбите на DS, в сравнение с първата половина на 2013 г. Въпреки това, шестмесечието беше изпълнено с новости в света на DS.

В Европа (30 страни), бяха регистрирани близо 50 000 продажби на DS, което е спад с малко над 20 %, дължащ се на:

- висока база за сравнение. През първото шестмесечие на 2013 г., регистрациите на DS в Европа останаха стабилни на пазар, който отбеляза спад (-6,7 %).

- факта, че премиум пазарът е по-малко динамичен от общия пазар. През първите пет месеца на 2014 г., премиум пазарът, където се продава DS, отбелязва спад с 1,7 % в сравнение с общия пазар, който отчита ръст с 6,6 %.

Във Франция, на премиум пазара на DS се забелязва спад от 15 %. В този контекст, DS залага на стратегията да поддържа непроменена стойността на автомобилите си. 

В Китай, в качеството си на отделна Марка, DS отпразнува 2 години присъствие на световния автомобилен премиум пазар, отбелязващ забележително развитие. През първото полугодие на 2014 г., бяха продадени 10 400 автомобила DS в сравнение с 1 000 през първото шестмесечие на 2013 г. Днес, Китай представлява 16 % от световните продажби на DS.

В останалата част на света, DS отчита 3 500 продажби в контекст на неблагоприятни валутни курсове и спад на пазарите. Например, в зона Евразия (която включва Русия + Украйна), пазарът отчита спад с 9,5 %, а в Латинска Америка с 9,2 % (Аржентина отчита спад с 24 %).

Второто шестмесечие на 2014 г. ще бъде богато на новости, свързани с DS: още от юли, в шоу-румите се появяват DS 3 и DS 3 CABRIO с новия светлинен подпис. DS 3 и DS 3 CABRIO с новия светлинен подпис предлагат също и нови възможности за персонализация, сред които новата декорация ‘Irrésistible Paris’ (Неустоимият Париж), която представя забележителности от френската столица. Лимитирани издания, като DS 4 Wifi On Board ще се предлага във Франция от септември месец. В Китай в края на септември стартира продажбата на първия SUV премиум автомобил на Марката, DS 6 Wild & Refined.