Новата Mercedes-Benz G-класа пристига през май в България

Новата Mercedes-Benz G-класа бе представена снощи по време на автомобилното изложение в Детройт. Иконата на трилъчата звезда ще се представи по-добре на офроуд терени, а на пътя е значително по-динамична и комфортна от предшественика си. 
Първите доставки за България се очакват ведната след пазарната премиера на модела през май.

Автомобилът сега има ново независимо окачване с по два носача отпред в комбинация с цял заден носач. Така екипиран и с пътен просвет от 270 mm до предния диференциял, G-класата предлага потенциал за максимална увереност на пътя и удоволствие от шофирането.  

Програмата DYNAMIC SELECT е на разположение с до пет програми за G класата. Тя позволява промяна в настройките на автомобила за секунди, с натсикането на един бутон, като  системата променя характеристиките на двигателя, трансмисията, окачването, волана и асистиращите системи по желание на водача.

 

Автоматичната 9G TRONIC предавателна кутия с хидравличен трасформатор е адпатирана специално, за да се пребори с различните терени, които превзема автомобила. 
Новата G 500 е оборудвана с 4.0-литровият битурбо V8 бензинов двигател, който осигурява мощно задвижване с 422 к.с. и максимален въртящ момент от 610 Nm при 2000 до 4750 оборота/минута.
G-класата се определя като върхов модел сред луксозните офроуд автомобили и прародителят на всички SUV модели, които носят трилъчната звезда. Това е и причината всички офроуд модели на маркара да носят главната буква G в името си.

 

 

 

Facebook comments