fbpx Нови аудио и визуални преживявавания с продуктите на SONY | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нови аудио и визуални преживявавания с продуктите на SONY

CES 2019, Лас Вегас

Нови аудио и визуални преживявавания с продуктите на SONY

Sony показва последните си продукти и технологии по време на световното изложение CES 2019 в Лас Вегас
Щандът на марката разполага с няколко зони – “Визуални забавления,” “Музикални забавления”, “α” и “PlayStation”.  Всяка от тези зони показва разработки и продукти, които свързват създателите на съдържание и потребителите чрез последно поколение хардуер и технологии и осигуряват най-пълноценното забавно изживяване.

Посетителите могат да видят  новата BRAVIA® MASTER серия телевизори, която демонстрира високото качество на използваните аудио и визуални технологии на Sony, които пресъздават максимално точно творческата концепция на създателите на съдържание.

BRAVIA MASTER серията ZG9 8K HDR Full Array LED телевизори (98”/85”) – първите 8K HDR Full Array LED телевизори на Sony, разполагат с последно поколение процесор за обработка на изображенията X1™ Ultimate, оборудван с 8K алгоритъм за ултра резолюция и специална база данни, които позволяват 8K X-Reality™ PRO да конвертира всякакво съдържание в близко до реално 8K качество. Наред с това, уникалната и подобрена Backlight Master Drive технология на Sony разполага с новоразработен LED модул и контролен алгоритъм, оптимизиран за 8K.

Новата флагманска BRAVIA MASTER серия AG9 4K HDR OLED телевизори (77”/65”/55”) са почти наполовина1 по-тънки от предходните модели, когато са поставени на стена, и се вписват елегантно във всяка обстановка. Наред с процесора за обработка на изображенията X1 Ultimate, тази серия разполага с уникалната технология за контрол на екрана Pixel Contrast Booster™, която възпроизвежда реалистично всички цветове – от най-наситено черно до най-ярки нюанси.

За да насърчи работата на творците с технологиите на Sony, компанията представи 360 Reality Audio – ново музикално изживяване, което създава “звукови полета”, които дават на слушателите усещане за потапяне в звука от всички посоки. Това ново изживяване осигурява нови начини за слушане на музика, като добавя високо качество на звука, създаден от High Resolution Audio (Hi-Res), и отлични аудио функционалности като широко популярната шумопотискаща технология на Sony.

360 Reality Audio се реализира благодарение на обектно-базирана пространствена аудио технология. То може да добави разстояние, ъгъл и друга позиционна информация към звуков източник като солови и хорови изпълнения, инструментали и  други, за да създаде триизмерно звуково поле. Във всяка една точка в 360-градусовото поле около слушателя може да се проектират различни звукове и музикални елементи. Това създава богато и завладяващо музикално изживяване, подобно на това по време на концерт на живо. В сътрудничество с големи звукозаписни компании ще бъде създадено4 съответстващо съдържание, което ще бъде достъпно чрез услуги за разпространение на музика5.

В отговор на разнообразните творчески търсения на фотографи и създатели на филми, Sony показва пълноформатните безогледални серии фотоапарати α9 и α7, които предоставят възможности за нови визуални творения, наред с пълна гама от специално създадени обективи за безогледалната система, включително G Master™, както и творби на професионални фотографи.