fbpx Нови предложения за градска мобилност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нови предложения за градска мобилност

Нови предложения за градска мобилност

 

Днес градовете са изправени пред огромното предизвикателство да отговорят на растежа и качеството на живот. За да бъдат привлекателни за своите жители от ключова роля са енергийната ефективност и устойчивата мобилност. Ето защо мобилността в градовете ще бъде основната тема, на която Siemens ще предлага продукти и решения на най-голямото търговско изложение в света за технологии в областта на транспорта InnoTrans 2012 в Берлин (18 – 21 септември).

Компанията ще покаже свои решения и продукти от една категория - подвижен състав, специално проектиран за постигане на максимална енергийна ефективност, свръх модерна железопътна автоматизация, която осигурява оптимално използване на капацитета на линията и превозното средство; технология за оптимизиране на оперативните процеси и намаляване на принудителните престои и текущите разходи, както и съвременни решения за железопътните електропреносни мрежи.

Siemens иска да предостави на градовете ефективни решения, с които да ги подпомогне при посрещането на бъдещите предизвикателства. През 2010 г. 51% от общото население на света живее в градски райони. Този процент се очаква да нарасне до над 60% към 2030 г. и до 70% или до 9.2 млрд. души към 2050 г. Експерти очакват, че по отношение на годишния брой на пътниците, изчислен в пропътувани километри, мобилността в градовете на практика ще се утрои, достигайки обем от около 64% между 2010 и 2050 г. Това би предположило огромни предизвикателства за общинските власти и транспортните оператори, ако те искат да продължат да предлагат устойчив масов транспорт, както и междуградски пътнически и товарни услуги в бъдеще. За да може да представи цялостни решения с новите предизвикателства през октомври 2011 г. в Siemens бе създаден секторът Инфраструктура и Градове.
Този сектор обхваща най-пълното портфолио за градска инфраструктура в света, с цел да предложи на клиентите си цялостни решения от един източник. Секторът се състои от общо пет направления. Три от тях са ангажирани и се занимават с предоставянето на иновативни решения в сферата на мобилността: Железопътни системи (Подвижен състав), Мобилност и Логистика (Управление на трафика, транспорта и логистиката) и Интелигентни мрежи (Интелигентни енергийни мрежи, включително и електрификация за железопътния транспорт). Заедно, тези направления работят така, че да предложат решения, с които хора и стоки да достигат до своите дестинации по целия свят – както в градовете, така и извън тях.