fbpx Нови технологични възможности за ученици и учители | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нови технологични възможности за ученици и учители

Microsoft обяви осем нови ресурса в подкрепа на индивидуалното обучение. Те ще помогнат на учителите да придадат нови форми на образователния процес и да привлекат повече интерес от учениците в класната стая.

 1. Новите безплатни възможности, които предлага Office 365 Education, заедно с Windows 10. С последния ъпдейт Microsoft предлага безплатен план за всички образователни институции и добавя нови характеристики, които да помогнат на училищата да постигнат по-висока сигурност и съответствие с изискванията. Допълнително улеснени са и регистрацията и използването на новите безплатни Office приложения. Вече всеки с валиден училищен имейл навсякъде по света ще има възможност за безплатна регистрация.

 2. OneNote Тетрадки са вече налични за всички Office 365 Education потребители. В последния доклад на IDC OneNote е посочено като средство, което учителите използват, за да оптимизират работата си във връзка с посочените от тях топ 10 дейности, които им отнемат най-много време.

 3. Новите Skype виртуални екскурзии за тази година са готови. Учителите имат възможност да „заведат“ учениците си на приключение, без да напускат класната стая, просто чрез регистрация за виртуална екскурзия в Skype.

 4. Sway – дигитална сторителинг апликация, част от потфолиото на Office – вече е налична, точно на време за старта на новата учебна година. Учителите могат да използват Sway да визуализират уроците, резюмират проектите, да предоставят допълнителни материали за родителите, да представят на учениците си нови похвати за разказване на история и т.н. Sway също така дава възможност на учениците да внесат креативност и нов живот на училищните проекти, училищните отчети и дори на персоналното си представяне.

 5. Snip е нова апликация, с която можете да направите снимка на екрана си, снимка с уеб камерата или да използвате бяла дъска, за да разкажете вашата история със собствен глас, докато рисувате върху снимката или дъската. Апликацията дава възможност да споделите историята си като я копирате, изпратите по имейл или я вмъкнете в уебсайт. Учителите използват Snip, за да дават персонализирана обратна връзка на учениците, а учениците използват Snip, за да изразят своята креативност и да работят в екипи със съученици и учители.

 6. В допълнение се наблюдава не само интерес от страна на учениците към това как да използват новите технологии, но и как да създават технологии. Учителите могат да подпомагат своите ученици да разберат и да научат повече за това как се създават технологии, използвайки следните нови ресурси:Microsoft YouthSpark Hub предлага различни ресурси и програми за развиване на дигитални умения и изучаване на компютърни науки, насочени към ученици и студенти, за да ги подготвят да стартират успешно работа в бъдеще или дори да започнат свой собствен бизнес.

  • Microsoft Imagine приложения и ресурси са налични за учители безплатно и дават възможност на техните ученици да се запознаят с основите на програмирането чрез забавни проекти. Като следващо ниво, Imagine Cup competition hub предлага на учениците да използват получените основни знания и да създават технологии. Новото за тази учебна година е Imagine Cup Earth – партньорство с NASA, което включва едновременно програмиране и природни науки. Всички тези ресурси вдъхновяват учениците да развиват способностите си, да реализират идеите си и да печелят награди. А за тези, които искат да създадат клуб по програмиране, могат да потърсят помощ от Coding Club Starter Kit.

  • Microsoft Virtual Academy предлага безплатни курсове по компютърни науки за ученици и студенти от всички нива на познанието, а в същото време предлага и възможност на учителите по-добре да интегрират технологиите в техните учебни планове.

  • Creative Coding Through Games And Apps - нов безплатен курс по компютърни науки, създаден за да запали интерес към програмирането сред тийнейджърите, както и сред учителите с малък или без опит в областта.

 7. В партньорство с Angela Maiers и Choose2Matter, Inc. Microsoft предлага на учителите безплатна, интерактивна електронна книга: “Liberating Genius, The First 20 Days.”

 8. В допълнение, още редица безплатни обучения са налични онлайн и на локалните Microsoft stores.