Нови високоефективни продукти за растителна защита влизат в България

Белгийската компания за растителна защита Белхим Кроп Протекшън представи пред партньори и ключови дистрибутори дейността си и целите за развитие в България.  Мултинационалната компания работи заедно с Bayer Crop Sciences, Syngenta и BASF. От създаването си преди  двадесет и шест години до позиция на лидер в индустрията за растителна защита днес,  движещата сила е Дирк Пютеман, изпълнителен директор на компанията. Белхим е основана в Белгия през 1987 г. и първоначално работи на територията на страните от Бенелюкс. След разширяване на дейността си, насочва фокус към специализирани продукти, според спецификата на сектора във всяка страна. 

В партньорство с ISK Biosciences, FMC Corporation и други, Белхим разработва едни от най- иновативните продукти за растителна защита днес. Последните разработки са в областта на биопродуктите. Продуктовата гама на Белхим е адаптирана към спецификата на всяка страна. Например, продуктите за страните от Бенелюкс са насочени към картофи и зеленчуци, докато във Франция, Германия и Обединеното кралство продуктовата гама обхваща лозя, картофи, рапица и зеленчуци. В следващите пет години компанията ще представи 6 нови продукта за защита на лозята.

Някои от продуктите на Белхим Кроп Протекшън, като RANMAN ® срещу мана по картофите, са се превърнали в стандарт в растителната защита. Компанията стартира инсектицида TEPPEKI ® срещу листни въшки в различни култури. Този иновативен продукт има интегрирано управление на вредителите  -  убива листните въшки вредни за реколтата, но оставя полезните насекоми, като калинките, невредими. По този начин природата и химическите препарати работят рамо до рамо за защита на растенията.