fbpx Новите маски | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новите маски

Връщаме се често в онези незабравими, но и много необичайни, дори ужасни дни, когато стояхме затворени по къщи и апартаменти и кътахме маски по джобовете си. Сега, от дистанцията само на по-малко от година, това ни изглежда далечно и вероятно неслучило се, но достатъчно е само да си погледне снимките в телефоните и веднага се връщаме в този филм.

Е, сега маските ги няма, пътуваме като невидели и дишаме с пълни гърди чист или не чак толкова чист. Но с пълни гърди и свободно. Въпреки, че край нас е далеч по-сложно – има война, има рецесии и инфлации, миш-маш в политиката и какви ли не още съвсем неочаквани неща. Точно те ни наложиха новите „маски“ – пестим повече, оглеждаме се къде е по-евтино и – ако може – как да не се претоварим толкова много, защото – както чувам да казват – и да работим, и да не работим, все ще има инфлация.

Ето, точно тази „маска“ сега трябва да свалим и да сме убедени, че само с много упорита и иновативна работа светът, в частност България, може да излезе отново в онзи относително спокоен и щастлив пред пандемичен период. Колкото по-бързо отхвърлим тези страхове от нас, толкова по-успешно ще се отидем там, където всички искаме да сме – в един нов, и по-добър свят.