fbpx Новия IONIQ Electric с увеличен пробег на батерията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новия IONIQ Electric с увеличен пробег на батерията

Новия IONIQ Electric с увеличен пробег на батерията

 

Със системи за безопасност и свързаност от последно поколение и нов освежен дизайн, Hyundai представя най-новото издание на своя революционен еко-приятелски модел. От стартирането си през 2016 г. IONIQ е първата в света кола, планирана от самото начало да предлага три електрифицирани силови агрегата – hybrid, plug-in hybrid и electric. Благодарение на усилена работа по усъвършенстването на IONIQ, Hyundai продължава да е лидер при екологично чистите автомобили, като голяма част от конкурентите планират или сега представят първите си екологични модели.

Новият Hyundai IONIQ е оборудван с Blue Link® свързаност*, SmartSense™ пакет за активна безопасност и подпомагане на водача, както и последно поколение инфотейнмънт системи. В допълнение, IONIQ разполага с нов интериорен и екстериорен дизайн, а водачите на IONIQ Electric ще разполагат с по-голяма батерия (36% увеличение в капацитета, за общ капацитет от 38,3 кВч).

Новата батерия на IONIQ Electric е с увеличен капацитет от 28 кВч на 38,3 кВч, позволява още по-голям пробег с едно зареждане. Разполагаща с 36% допълнителен капацитет, предлага общо 294км (стойност по WLTP, NEDC: 378км). Електромоторът осигурява максимална мощност от 136 к.с. и 295 Нм въртящ момент и е оборудван стандартно с вградено бордово зарядно устройство с мощност 7,2 кВт – стойност, надхвървщяща сегашната от 6,6 кВт. Използвайки бързозарядна станция, батерията може да достигне 80% заряд само за 54 минути.

Новият IONIQ Hybrid и IONIQ Plug-In разполагат с познатия Kappa 1.6-литров GDI, бензинов четирицилиндров двигател с директно впръскване, който осигурява максимална мощност от 105 к.с. и 147 Нм въртящ момент. Електрическият двигател на IONIQ Hybrid осигурява 43 к.с. с максимален въртящ момент от 170 Нм, задвижван от литиево-йонно-полимерна батерия с капацитет от 1,56 кВч, разположен под задните седалки. Електрическият двигател на Plug-In осигурява 60.5 к.с. с максимален въртящ момент от 170 Нм, задвижван от литиево-йонно- полимерна батерия с 8,9 кВч. В комбинация с 1.6-литровия GDI двигател, IONIQ Hybrid и Plug-In осигуряват системна мощност от 141 к.с. и 265 Нм въртящ момент. Електромоторът позволява на IONIQ Hybrid да работи в чист електрически режим при скорости до 120 км / ч. При избор на IONIQ Plug-In, водачите могат да разчитат на електрически пробег от 52км (стойност по WLTP, NEDC: 63км).

Facebook коментари