fbpx Новият Defender представя първия в света двойна eSIM свързаност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Defender представя първия в света двойна eSIM свързаност

Новият Defender е първият автомобил с два вградени LTE модема за подобрена свързаност, докато новата сензорна информационно-развлекателна система на Jaguar Land Rover от Pivi Pro е с водещ в индустрията дизайн и споделя електронен хардуер с най-новите смартфони. 

Бързата и интуитивна система Pivi Pro позволява на клиентите да се възползват пълноценно от технологията на софтуера Software-Over-The-Air (SOTA) на новия Defender, без да правят компромис със способността на автомобила да предава музика и да се свързва с приложения в движение. Със специално разработените LTE модем и eSIM технологията SOTA може да работи във фонов режим без да влияе на стандартната връзка, осигурена от отделния модем и eSIM на информационно-развлекателния модул.

Настройката на Pivi Pro за постоянна свързаност е разположена в сърцето на купето на новия Defender, а 10-инчовият сензорен екран с висока разделителна способност позволява на водачите да контролират всички аспекти на автомобила, използвайки същия хардуер за обработка като най-новите смартфони. В допълнение, потребителите ще могат да свържат две мобилни устройства към информационно-развлекателната система едновременно с помощта на Bluetooth, така че водачът и спътникът му да могат да се насладят на пълна фунционалност.

Pivi Pro има собствена батерия, така че системата е винаги включена и може да реагира веднага при стартиране на автомобила. В резултат на това навигацията е готова да приеме нови дестинации в момента, в който шофьорът седне зад волана, без забавяне. Водачът също може да тегли актуализации, така че системата винаги да използва най-новия софтуер - включително данни за навигационно картографиране - без да е необходимо да се посещава търговец, за да бъдат инсталирани обновленията.

LTE свързаността зад информационно-развлекателната система на Jaguar Land Rover също позволява на новия Defender да се свързва с множество мрежи в различни региони, за да оптимизира връзката, така че водачът да търпи минимални прекъсвания, причинени от „дупки” в покритието на отделните доставчици. Освен това базираната на облачната технология архитектура, предоставена от CloudCar, улеснява достъпа и използването на съдържание и услуги в движение и дори ще поддържа плащания за паркинг, когато новият Defender превземе пътищата тази пролет.

Захранването на информационно-развлекателната система Pivi-Pro и домейн контролерът са две високоефективни автомобилни платформи Qualcomm® Snapdragon 820Am, всяка с интегриран модем Snapdragon® X12 LTE. Автомобилната платформа Snapdragon 820Am осигурява безпрецедентна производителност и технологична интеграция, предназначени да поддържат високотехнологични телеметрични системи, информационно-развлекателни системи и дигитални екрани. Тя предоставя пълноценни преживявания в автомобила, като същевременно го прави по-свързан и интелигентен.

С енергийно ефективните CPU ядра, зашеметяващата производителност на графичния процесор, интегрираното машинно обучение и възможностите за обработка на видео, автомобилната платформа Snapdragon 820Am е проектирана да осигурява несравнимо преживяване. Платформата също така включва отзивчиви интерфейси, потапяща 4K графика, висока разделителна способност и завладяващ звук.

Два X12 LTE модема осигуряват паралелно свързване с висока честотна лента на множество канали, ултра бърза връзка и по-ниска латентност за сигурна и надеждна комуникация. Освен това X12 LTE модемът разполага с интегрирана глобална навигационна система (GNSS) и система за изчисление (dead reckoning), които увеличават способността на автомобила да следи точно местоположението си.