fbpx Новият Ford Ranger стана пикап на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Ford Ranger стана пикап на годината

Новият Ford Ranger спечели наградата „Международен пикап на 2013 г.“ Моделът спечели престижното отличие след обстойно тестване на пистата Милбрук в Бедфордшир, Англия, след което бе отличен с 47 точки – повече от общия резултат на втория и третия, съответно – Isuzu D-Max и Volkswagen Amarok. Отличието бе връчено на Ford от председателя на журито Питър Виман на изложението за корпоративен транспорт в Дъблин.

Новият Ranger се предлага в три версии на кабината – единична, удължена и двойна – които са сред най-просторните в сегмента. Предлага се с избор от два мощни и икономични Duratorq TDCi дизелови двигатели и с възможност на задвижване 4х2 и 4х4.

„Ranger е страхотен за работа и за удоволствие и клиентите ще оценят разликата в мига, в който седнат зад волана,“ заяви Пол Рандъл, Директор Глобални лекотоварни автомобили, Ford-Европа. „Тази престижна награда е признание за работата на глобалния ни продуктов екип и предстои да очаквате още много с преставянето на изцяло новите Transit и Transit Connect през 2013 г.“

Проектиран изцяло наново, Ranger осигурява повече товарно пространство, водеща в класа способност за теглене (на ремарке), иновативни нови технологии за комфорт и в помощ на водача. Това е първият в света пикап с максималните 5 звезди на тестовете на Euro NCAP.