fbpx Новият кросоувър Lexus UX постигна 5-звезден рейтинг Euro NCAP 2019 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият кросоувър Lexus UX постигна 5-звезден рейтинг Euro NCAP 2019

Новият кросоувър Lexus UX постигна максималния 5-звезден рейтинг за безопасност в последните резултати от тестовете на Euro NCAP 2019 г.
Освен че притежава дързък дизайн със стил, който не може да бъде сбъркан, новият UX е един от най-безопасните автомобили за шофьора и пътниците в своята категория (оценен с 96% по отношение на защита за възрастни пътници и с 85% за деца), постигайки една от най-високите оценки изобщо в новия по-строг тестов режим за 2019 г., както и най-добрата в класа си за защита на пешеходците и велосипедистите посредством системата за Автоматично аварийно спиране (резултат от 82% за защита на най-уязвимите участници в движението).

Освен че използва най-новата версия на Lexus Safety System+, усъвършенстваният пакет от технологии за активна безопасност на марката, новият кросоувър на Lexus може да се похвали и с изключителни характеристики за пасивна безопасност благодарение на изключително здравата платформа Global Architecture-C и осем въздушни възглавници, които са част от стандартното оборудване.

Това второ поколение на Lexus Safety System + включва няколко нови функции, които помагат за предотвратяване на катастрофи или смекчаване на последиците от тях. Те включват разпознаване на велосипедисти през деня, както и на пешеходци през нощта като част от подобрената система Pre-Collision (PCS). Динамичният круиз контрол с радар (DRCC) и Системата за следване на пътната лента (LTA )осигуряват ниво 2 на автономно управление по SAE, следвайки целта да намалят действията на водача, но оставяйки му възможност за пълен контрол.

Системата Lexus Safety System+ вече е налична при 99% от моделите на Lexus, продавани в Европа, в съответствие с ангажимента на марката за интеграция на най-съвременните технологии за безопасност не само за моделите с най-високо оборудване, а в унисон и с достъпността до цялата моделна гама на Lexus.
Най-новата система включва:
- Система Pre-Collision, сега с разпознаване на пешеходци през нощта и на велосипедисти през деня;
- Динамичен круиз контрол с радар;
- Асистент за разпознаване на пътните знаци;
- Асистент за следване на пътната лента;
- Автоматични дълги светлини.