fbpx Новият Nissan Juke NISMO RS излиза декември | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Nissan Juke NISMO RS излиза декември

Nissan ще лансира новия си флагман Juke RS през декември, като NISMO гамата се разширява отново. 1,6-литровият DIG T двигател генерира 218 к.с. – 18 к.с. повече спрямо Juke NISMO. По-остро управление за по-фокусирано пътно поведение. Заздравена е структура на купето Дизайнерските новости включват RS лога и червени спирачни апарати. Като опция се предлагат спортни седалки Recaro. Предлага се избор между 6-степенна механична или 8-степенна Xtronic трансмисия с пера на волана за смяна на предавките

Показан за пръв път по време на Автомобилен салон Женева 2014, Juke NISMO RS премина през всеобхватна NISMO развойна програма, следвайки оставените върху асфалта каучувоки следи от флагмана Nissan GT-R NISMO.

Потвърждавайки репутацията на Nissan, че предлага вълнение и разработени в моторния спорт технологии на възможно най-широка аудитория, новият Juke NISMO RS се характеризира с редица подобрения спрямо стандартния NISMO модел. С повече динамика, по-остра настройка на окачването, по-мощни спирачки и допълнително оборудване, новият RS е още по-екстремна и фокусирана версия на всепризнатия компактен кросоувър на Nissan.

Други подобрения, свързани с увеличените параметри на двигателя, включват подсилване на купето в конкретни зони, за да се увеличи още повече здравината на усукване, и спирачна система, която е била оптимизирана за още по-висока устойчивост на износване и повтарящо се интензивно използване. Диаметърът на предните дискови спирачки е увеличен от 296 на 320 мм, докато задните дискове вече са вентилирани. Промените по шасито завършват променените настройки на пружините и амортисьорите на окачването.

Juke NISMO RS се откроява с червени спирачни апарати и дискретни ‘RS' емблеми отпред и отзад. Вътре, RS логото се появява в оборотомера, докато откроима велурена тапицерия покрива конусите на двата основни прибора на таблото. Последният акцент е привличащата поглед гравюра върху скоростния лост/перата на волана и централната конзола. Новият Juke NISMO RS се предлага с три екстериорни цвята - White Pearl, Black Metallic или Silver Grey.

Аеродинамично оптимизираният екстериор на NISMO RS е с по-ниски предна и задна брони, по-широки калници и странични прагове, тъмна хромирана V-образна решетка – подсилена с новия бранд подпис на Nissan – и спойлер върху вратата на багажника за по-добър контрол на въздушния поток. Разработени на база опита, натрупан на състезателната писта, аеродинамичните нововъведения намаляват предното и задно повдигане, без да увеличават челното съпротивление.

Дизайнерските решения в екстериора на NISMO включват червени капаци на страничните огледала и червена ивица, която обикаля долната част на автомобила. Картината добива завършен вид с новите LED дневни светлини, внедрени в декоративните предни решетки, докато приковаващите погледа 18-инчови алуминиеви джанти подсилват дръзката стойка на новия Juke.

NISMO визията продължава и в интериора, където откриваме спортни волан, педали, контролоизмервателни уреди, скоростен лост и тапицерии на вратите. Специални NISMO седалки, тапицирани с велур, съшит с червени шевове, предлагат допълнителна опора и комфорт за тялото по време на завиване.