fbpx Новият Opel Astra идва като plug-in хибрид в две нива на мощност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият Opel Astra идва като plug-in хибрид в две нива на мощност

Днес Opel представи напълно новото, шесто поколение на Astra. За първи път моделът от компактния клас се предлага и с електрическо задвижване.  

Opel ще предлага новата Astra в две нива на мощност в качеството му на plug-in хибрид. В допълнение са версии с високоефективни бензинови и дизелови двигатели, в комбинация с оптимизирани по отношение на триенето шестстепенни механични, или осемстепенни автоматични трансмисии.

По-динамична от всякога, със стегнати, изпънати повърхности, изчистени от излишни елементи, Astra носи новото марково лице Opel Vizor.

Opel Astra ще бъде представен тази година като спортен модел с пет врати, дизайн на купето и повече пространство от това на предшественика. С дължина от 4 374 мм и широчина от 1 860 мм, тя е позиционирана в сърцевината на компактния сегмент.

Благодарение на изключително късия преден надвес, новата Astra е само с 4,0 мм по-дълга от предшественичката си, независимо от значително увеличеното междуосно разстояние от 2 675 мм (+13 мм). 

Дизайнът и разработването на новото поколение на модела са създадени в  Рюселсхайм, където, през тази есен, ще започне и производството. 

Скок във времето има и в интериора. Благодарение на напълно новия дигитален Pure Panel аналоговите инструменти остават в история. Вместо това, връзката между човека и машината, или така наречения интерфейс човек-машина (HMI) със свежа, модерна графика предлага на клиентите изчистено и интуитивно изживяване. Пътниците могат да оперират с функциите на новата Astra лесно, с помощта на широкоекранни сензорни дисплеи, по подобие на смартфоните. Дизайнерите и инженерите на Opel са се погрижили специално за това водачът да получава необходимата информация и да разполага с полезни възможности за оперативно управление, но да не бъде претрупан с излишество от данни и функции. В допълнение, ключови настройки като контролът на климатичната система могат да бъдат извършвани с помощта на физически бутони и превключватели.

Типичен за Opel е и невероятният комфорт на седалките в модела от компактния клас. Предните седалки, разработени самостоятелно от фирмата, са сертифицирани от AGR (“Aktion Gesunder Rücken e.V.”, Дружество за здрави гърбове) и със своята отлична ергономия осигуряват невероятно удобство при пътуване, особено на дълги разстояния. Водачът е подпомаган от авангардни системи за асистенция, простиращи се от head-up дисплей до полу-автоматизираната система за асистенция Intelli-Drive 2.0 и 360-градусовата камера Intelli-Vision.

Новата Astra ще се предлага още от самото начало с мощни plug-in хибридни електрически задвижвания, както и с ефективни бензинови и дизелови двигатели, електрифицирайки компактния клас на Opel за първи път в историята на марката. Гамата се простира от 110 к.с. до 130 к.с. при бензиновите и дизеловите варианти и до 225 к.с. системна мощност при plug-in хибридните варианти. Шестстепенната механична трансмисия е стандартна за бензиновите и дизеловите агрегати, а осемстепенната автоматична предавателна кутия (електрифицирана при plug-in хибриди) се предлага като допълнително оборудване при по-мощните двигатели.