fbpx Новият Opel Combo e избран за "Международен ван на годината" 2019 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Opel Combo e избран за "Международен ван на годината" 2019

Новият Opel Combo e избран за "Международен ван на годината" 2019

Новият Opel Combo Cargo е обявен за Международен ван на годината 2019 – IVOTY 2019 (International Van of the Year).Oтреждайки на Combo оценка от 127 точки, журито, съставено от 25 специализирани журналисти от 25 европейски държави постави новия модел на марката далеч пред втория в класирането Mercedes Sprinter (92 точки). Изключителното удоволствие от шофирането, новаторските електронни системи за асистенция на водача и икономичността на вана на Opel по отношение на разхода и експлоатацията изиграха решаваща роля за победата на новия Combo. През годините марката Opel спечели наградата Международен ван на годината с Astra Van през 1999 и с Vivaro през 2002 година. Новият Opel Combo е разработен от специалистите на Groupe PSA и оптимизиран, за да отговори на изискванията на германската марка. Официалната церемония по награждаването се проведе в рамките на международното изложение за товарни превозни средства IAA в Хановер. Главният изпълнителен директор на Opel Михаел Лошелер прие лично отличието за Combo от президента на IVOTY Джарлат Суини.

Журито даде много висока оценка и на многобройните електронни системи за асистенция на водача в Opel Combo като например използващия данни от сензори  индикатор за претоварване на автомобила, както и отличната видимост от мястото на човека зад волана - втората камера в дясното външно огледало например намалява значително „мъртвата зона” в полезрението на водача от тази страна на автомобила. Освен това Combo Cargo печели допълнителни точки с новата използваща данни от сензори система Flank Guard за странична защита. След внимателна оценка на всички качества на модела, журналистическото жури даде следното заключително становище - "Малките ванове на Groupe PSA се представят много убедително в редица отношения. Те предлагат на пазара реални нововъведения, които са модерни, удобни и съдържат многобройни съвременни технологии за безопасност. В условия на експлоатация те се отличават с подчертано удоволствие от шофирането и като цяло с много добри нива на пътно поведение, без да накърняват по никакъв начин подчертано практичната си природа и предназначение. Новите модели предлагат на професионалистите от различни сфери на бизнеса богат избор от комбинации на типове каросерии и двигатели. В случая несъмнено имаме пред себе си нов еталон в света на вановете. "