Новият PEUGEOT 508 идва с пълна промяна

С нова по-ниска и компактна архитектура, нов по-изразителен и солиден дизайн, впечатляващ интериор с обновена версия на емблематичния PEUGEOT i-Cockpit®, новият PEUGEOT 508 ще бъде представен на Автомобилния салон в Женева през март, а от септември ще бъде в продажба в цял свят.

Автомобилът е нисък едва 1,40 м и с аеродинамичните си линии е решен в стил “купе“. Предницата е агресивна с прецизно изработената радиаторна решетка с шахматен мотив,  Full LED фарове, вдъхновени от най-новия концептуален автомобил на марката: PEUGEOT Instinct. Хоризонталният преден капак е снижен максимално, за да усили динамиката

 

Автомобилът изглежда компактен като дължината му е ограничена до 4,75 м. Остъклените повърхности придават допълнителен финес на силуета и разкриват врати без рамки.
В задната част блестящо черната хоризонтална лента, която характеризира най-новите модели на марката е интегрирана между светлини. Веднага изпъкват триизмерните Full LED задни светлини, заимствани от дизайна на най-новите концептуални автомобили PEUGEOT и използвани за пръв път при Quartz. Багажникът е 487л.

В купето веднага прави впечатление най-новата версия на PEUGEOT i-Cockpit®с компактен волан, голям, 10-инчов HD капацитивен сензорен екран във формат 8 инча, дисплей на нивото на очите с 12,3-инчов цифров екран с висока резолюция. Ясно забележим на централната конзола е и лостът на 8-степенната автоматична скоростна кутия.
Новият PEUGEOT 508 предлага и i-Cockpit® Amplify с възможност за избор между две подлежащи на пълна персонализация интериорни среди - „BOOST“ и „RELAX“, а чрез селектора може да се избере  режим на шофиране (ECO/Спортен/Комфортен/Стандартен.

Новият PEUGEOT 508 предлага широка гама от системи в помощ на водача от най-ново поколение като система за нощно виждане, която се появява за първи път в сегмента, адаптивен автопилот с функция Stop & Go (с автоматична скоростна кутия ЕАТ8), асистент за позициониране в лентата (свързан с Адаптивния автопилот с функция Stop & Go), първо приложение в гамата на PEUGEOT, Активна спирачка за безопасност от най-ново поколение (която засича пешеходци и колоездачи през деня и през нощта при скорост до 140 км/ч) и предупреждение за спазване на дистанция, асистент за придържане в лентата (включително спрямо банкетите) и др.

508 има два нови бензинови двигателя,  разработени въз основа на 1,6-литровия двигател PureTech:
- PureTech 180 S&S EAT8
- PureTech 225 S&S EAT8 (само за версия GT).
Възможностите за избор при дизеловите двигатели са четири въз основа на 1,5-литровия и 2,0-литровия BlueHDi двигатели:
- BlueHDi 130 S&S с 6-степенна механична трансмисия е двигателят на базовото ниво и единственият, който предлага 6-степенна механична скоростна кутия;
- BlueHDi 130, 160, 180 S&S EAT8;