fbpx Новият Range Rover Sport - Пеперуди на волана (ВИДЕО офроуд) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият Range Rover Sport - Пеперуди на волана (ВИДЕО офроуд)

„Дай газ на педала”, ми казва моят колега докато още сме на място. Леле… звукът от ауспусите е брутален, направо тънка жица ме стрелна, докато ръцете ми са на волана, а после като че ли някакви пеперуди започнаха да се гонят пред очите ми и да летят към стомаха. Ще има да се гоним с тях и с табун от уникални 575 коня, които са възседнали петлитров (5.0) V8 Supercharged двигател и на всичкото отгоре върховата модификация на модела Autobiography. Ох, чак съм леко притеснена – не се кара всеки ден такова чудовище, тежащо 2,3 тона, което ускорява за уникалните за 5,3 секунди.
Тази машина превзе и издигащите се под 45 градуса 999 стъпала, водещи до легендарната китайска Врата към Рая. А ние ще превземаме офроуд трасе в региона на Банско.

Ама какъв офроуд с това върхово автомобилно творение, което струва 215 хил лв., каква кал, какви пет лева? С него ще пусна бавно по жълтите павета на София, ще мина тържествено по Раковска и докато чакам на светофара на „Гурко”, ще дам газ, ей така, да си извият вратовете онези от „Мементо”. После ще намина към Парк бара на „Шипка” и накрая ще отпраша към някой от лъскавите хотели на Банско. Да видят кой е „инвеститорът” на пътя.

Денят е гаден, сив, прехвърчат дъждовни капки. Едва ли има нужда да споделям как RRS цепи магистралата – това наистина трябва да се изживее – това е съчетание от мощ, лека бруталност, мъжка сила и в същото време тотално подчинение. Пристигаме някъде около Банско и се строяваме на една кална поляна. Като нашественици. Оглеждам колко красив е станал всъдеходът – все повече заемки има от красавеца Velar, но му отиват много. Впечатляващи са новите LED фарове, които имат четири варианта за избор - Premium, Matrix, Pixel и Pixel-Laser LED. Последните разполагат с цели 144 светодиода и четири лазерни диода. Черният покрив много добре контрастира и придава допълнително атрактивен външен вид.

 

Докато групата се чуди през кои камъни и придошли пролетни реки да премине, аз съм високо „у дома” на топло и разглеждам луксозната къща. Предните седалки са отопляеми и охлаждащи с тапицерия от полуанилинова кожа и 22-степенно регулиране с функция памет и отопляеми задни седалки. Няма как да не си намериш място.

Двата 10-инчови сензорни екрани на новата информационно-развлекателна система Touch Pro Duo са разположени един над друг, като долният е вграден в централната конзола и управлява климатроник и системата Terrain Response.

 

Пред шофьора са разположени два аналогови циферблата с 5-инчов TFT дисплей между тях или като стандартно оборудване от спецификацията SE нагоре - 12,3-инчов интерактивен дисплей за водача. Воланът е с капацитивни бутони, с много опции, които в първия момент те объркват, но бързо свикваш с тях.
За пътниците на задните седалки се предлагат два 8-инчови екрана, вградени на гърба на предните подглавници (опционално) или 10-инчови регулируеми сензорни екрани с висока резолюция, монтирани на седалките. И двете системи съдържат чифт безжични дигитални слушалки WhiteFire® и конектори HDMI, Mobile High-Definition Link (MHL) и USB. Вие си карайте в калта, пък аз ще си стоя на килимчето и ще си гледам филми… И за да ми е пълен комфорта аудиосистемата MERIDIAN с 19 предни, странични и задни високоговорители, включително двуканален субуфер разлива щедър опияняващ звук.

 

Все пак тръгваме да превземаме пролетта. При офроуд може да изберете режима Off-Road Ride Height 1, който повдига автомобила с до 40 мм, а ако пролетните води са много придошли, както на места се оказа, режимът Off-Road Ride Height 2 вдига автомобила с до цели 75 мм. И за да ви направя съпричастни на нашето забавление, ви предлагам следващото ВИДЕО.

Освен страхотния лукс, който предлага RRS, това е автомобил, за който на практика като че ли няма непревземаеми терени. След целия концерт от кал, двигателни звуци, обороти, пролетни води, глинени почви и лукс, пеперудите съвсем са се разпърхали… Остава ми да ги събирам по волана…