fbpx Новият серум B3 Retinol поставя нов стандарт в борбата със стареенето на кожата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новият серум B3 Retinol поставя нов стандарт в борбата със стареенето на кожата

На специално събитие La Roche-Posay представинай-новата анти-ейдж формула под формата на B3 Retinol серум, който заедно със серумите Hyalu B5 и Pure Vitamin C10 съдържа съставки, които поставят златния стандарт в категорията против стареене.

Докато серумът Hyalu B5 хидратира и придава по-плътен вид на кожата, благодарение на хиалуроновата киселина, като я прави по-мека на допир и намалява фините линии и бръчки, то Pure Vitamin C10 прави кожата сияйна и изравнява текстурата и тена с чист витамин С, салицилова киселина и невросенсин. От друга страна, чудесен избор за подсилването на ежедневната грижа в борбата с тъмните петна, дълбоките бръчки, неравномерния тен и фотостареенето, е именно новият Retinol B3 серум, който допринася за регенерацията на кожата, благодарение на формулата му, съдържаща ретинол – добре позната молекула, препоръчвана от дерматолозите по целия свят в борбата против стареенето.

Д-р Ирина Шаркова – специалист по дерматология, собственик на клиника VDerm / Sharkovi aesthetics споделя:

"Ретиноидите са деривати от семейството на Вит. A, които имат ключова роля за здравето, имунитета и красотата на кожата. Интересен факт е, че когато дерматолозите започват да ги прилагат за лечение на акне през 70-те години случайно установяват страхотен “страничен” ефект – подмладяване на кожата. Следват редица клинични проучвания, които доказват, че ретиноидите не само неутрализират признаците на стареенето, като стимулират синтеза на еластин и колаген, намаляват акнето и разширени порите, като не позволяват на мъртвите клетки да ги запушват отново, а и са супер ефективни срещу пигментни петна и мелазма.

Ретиноидите дори облекчават медицински състояния като някои видове псориазис и кожни възпаления, използват се за регулиране на растежа на клетките по повърхността на кожата и редуциране на брадавиците. Все пак пациентите трябва да знаят, че при неправилна употреба ретиноидите могат да предизвикат раздразнения, сухота и фоточувствителност. Затова аз предпочитам продукти, които съдържат освен оптимална концентрация на ретинол, и хидратиращи агенти, като хиалуронова киселина, както и успокояващи вещества, като ниациамид и глицерин. Препоръчам да стартирате употребата на ретинол с бавно въвеждане – 2-3 пъти седмично и постепенно да увеличавате до всекидневна употреба – най-добре вечер преди лягане“.

Благодарение на мощния регенеративен ефект на витамин А, новият серум Retinol B3 с термална вода La Roche-Posay успешно решава проблема с дълбоките бръчки, неравномерния тен и признаците на фотостареене при всички типове кожа, дори при чувствителната. Добрите резултати се потвърждават и от самооценката на 51 жени под 65 години, използвали серума за период от два месеца. 96% от тях потвърждават, че кожата изглежда по-мека и по-хидратирана, 92, че изглежда по-свежа, докато 90% от тях потвърждават, че кожата изглежда по-фина. За още по-добри резултати, най-добре е да прилагате серума като вечерна грижа и да го комбинирате със серума Hyalu B5, който да нанасяте сутрин.