fbpx Новият VW Touareg задава нови стандарти в SUV сегмента | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новият VW Touareg задава нови стандарти в SUV сегмента

етикети

Новият флагман на Volkswagen – Тouareg бе представен зрелищно в София с впечатляващи театрални постановки, които предефинираха от различни гледни точки лидерството. Ованес Торосян, Иван Бърнев, Деян Донков, танцьори, музиканти и визуални артисти създадоха два паралелни свята в две отделни зали, които в кулминацията се събраха заедно за разкриването на автомобилите.

 

Новият Touareg е третото поколение на модела. Оборудван с най-модерни възможности за свързаност, както и с изключително многообразие от авангардни технологии в областта на асистиращите системи, комфорта, светлините и инфотейнмънта, този универсален талант чертае пътя към бъдещето. Дизайнът се отличава с особено динамични линии. С прогресивната концепция на новия Touareg марката Volkswagen още днес показва как ще изглежда бъдещето на автомобилните интериори утре – с технологията „Innovision Cockpit“. Повсеместното свързване на асистиращите системи позволява достигането на едно качествено ново ниво на комфорта и безопасността – в сложни ситуации като например преминаването през стеснени поради ремонт на магистрален път участъци по желание на водача автомобилът може да се справя сам. Новите системи на окачването като технологията за компенсиране на колебанията на каросерията с електромеханични регулируеми напречни стабилизатори, както и активното управление на всички колела, поставят по-високо летвата в сегмента на Touareg.

Каросерията е изработена от алуминий и стомана, тежи със 106 килограма по-малко и осигурява 113 литра допълнителен товарен обем. Новият Touareg предлага изключителна динамика на пътя управлението на всички колела и активното компенсиране на колебанията на каросерията позволяват едно качествено ново SUV-представяне на пътя.

Водачът по максимално интуитивен начин се възползва от потенциала на системи като „Nightvision“ и „Асистент за кръстовища“.

Новите високотехнологични седалки с масажна функция правят дългите преходи неусетни; „Trailer Assist“ превръща маневрирането с прикачен товар в детска игра.
С помощта на новите линии на oборудване „Atmosphere“ и „Elegance“, интериорът на харизматичния Touareg се превръща в изискана комфортна зона.

Една от многото технологични иновации в новата генерация на Touareg е Innovision Cockpit. При тази технология 12,0-инчовия дисплей на дигиталното приборно табло зад волана плавно се слива с 15-инчовия TFT-тъчскрийн на върховата инфотейнмънт система „Discover Premium“, като двата екрана се обединяват в един цял хармоничен елемент, от който се командват повечето информационни, комуникационни, мултимедийни и комфортни функции в автомобила, има максимално интуитивна логика на управление и подлежи на максимална индивидуализация желанията на водача.

Volkswagen пуска на пазара третото поколение на Touareg най-напред с мощни и ефективни V6-турбодвигатели с 3,0 литра работен обем. В Европа моделът идва с два дизелови V6-двигателя със 170 kW / 231 к.с. и 210 kW / 286 к.с. (EU6 AG), а през есента към тях ще се присъедини бензинов V6 с 250 kW / 340 к.с. На по-късен етап се очакват 4,0-литров турбодизелов V8 (EU6 AG) с мощност 421 к.с. Впечатляващата гама от двигатели гарантира солидни възможности за теглене на прикачен товар. Първоначално за китайския пазар е планирано и Plug-In-хибридно задвижване със системна мощност 270 kW / 367 к.с.