fbpx Ново дарение апаратури за бебетата от кампанията за капачки "Аз Вярвам и Помагам" | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ново дарение апаратури за бебетата от кампанията за капачки "Аз Вярвам и Помагам"

Водеща снимка
Да

Ново дарение апаратури за бебетата от кампанията за капачки "Аз Вярвам и Помагам"

Днес в сградата на СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна" на импровизирано събитие на представители на първата в България благотворителна кампания за събиране на пластмасови капачки в помощ на недоносените бебета бяха дарени закупените 6 броя медицинска апаратура закупена в помощ на бебетата

Владислав Николов - председател Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" направи дарение на Проф. Д-р Емил Ковачев - управител на СБАГАЛ "Проф. Д-р Димитър Стаматов - Варна", което е реализирано със средства от предадени пластмасови капачки за рециклиране. На болницата бяха дарени:
- Ламинарен кабинет (ламинарен бокс) с прилежащо оборудване К 700 - 1 брой;
- Специфичен сух стерилизатор Titanox 60L - 2 броя;
- Комбиниран фетален монитор G6A plus за следене виталните праметри на плода и на майката - 1 брой;
- 3 канален ЕКГ апарат 3,5 TFT дисплей за показване в реално време и вграден термопринтер - 2 броя.

За пета поредна година от началото на кампания "Аз Вярвам и Помагам" апаратурата е насочена към най-малките и беззащитни пациенти, които зависят до огромна степен от намесата на лекарите специалисти и прецизната съвременна апаратура.

"В болницата се приемат новородени от почти цяла Североизточна България, които имат нужда от обгрижване. СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна" е единствената извън София с трето ниво на компетентност и за нас е от изключително значение да работим с прецизна медицинска апаратура. Затова сме благодарни на Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" за поредното дарение което правят към нашата болница" каза Проф. Д-р Емил Ковачев - управител СБАГАЛ "Проф. Д-р Д. Стаматов - Варна".

"Няма да спираме да даряваме в помощ на бебета, защото те са новият живот" сподели Владислав Николов - председател Сдружение "Аз Вярвам и Помагам".