fbpx Новото BMW Серия 5 Туринг за първи път идва напълно електрическо | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото BMW Серия 5 Туринг за първи път идва напълно електрическо

Спортно-елегантното BMW Серия 5 Туринг стартира в една нова ера. С множество дигитални иновации, революционни системи за автоматизирано шофиране и паркиране, по-висока устойчивост през целия жизнен цикъл на продукта и за първи път като BMW i5 Туринг с напълно електрическо задвижване, шестото поколение на модела е по-прогресивно от всякога. Стилното присъствие, увереният спортен дух, гъвкавостта и пространственият комфорт превръщат новото BMW Серия 5 Туринг в изискан всестранен талант за всекидневието и дългите пътувания.

Характерната предна част се отличава с модерна интерпретация на типичните за марката двойни фарове и BMW бъбрековидна радиаторна решетка. Двата почти вертикални LED елемента служат като мигачи и дневни светлини. Изпъкналата силно напред BMW бъбрековидна решетка опционално се предлага с контурно осветление BMW Iconic Glow. В профил тясната графика на прозорците и дългият спойлер на покрива подчертават спортно-елегантния двуобемен дизайн. Мощно оформените арки на задните калници, заедно с елегантния заден прозорец, подчертават широката стойка на автомобила. LED елементите на разположените широко встрани задни светлини са разделени от L-образна хромирана лайстна.

Още от въвеждането на пазара гамата от лакови покрития ще включва и три лакови покрития BMW Individual. Серийното оборудване включва и 18-инчови алуминиеви джанти респективно 19-инчови джанти за Plug-in хибридните модели. Като опция се предлагат алуминиеви джанти с размер до 21 инча. С опциите M спортен пакет, M спортен пакет Pro и M Carbon екстериорен пакет може допълнително да се подчертае динамичният характер на новото BMW Серия 5 Туринг. Като върхов модел на семейството BMW i5 M60 xDrive Туринг (среден разход на електроенергия: 20,8 – 18,3 кВтч/100 км според WLTP) серийно се оборудва с екстериорни елементи, които ярко и категорично подчертават изключителните динамични характеристики.

Веган интериор

В центъра на прогресивното, ориентирано към водача оформление на кокпита е BMW Curved Display. Неговият 12,3-инчов информационен дисплей и контролният дисплей с диагонал 14,9 инча образуват една напълно дигитална комбинация от индикатори. За модерната премиум атмосфера в интериора допринасят и новите серийни спортни седалки, вече скосеният в долната си част волан и опционалният BMW Interaction Bar.

Новото BMW Серия 5 Туринг серийно се предлага с напълно веганско интериорно оборудване. Тапицериите на седалките Veganza опционално се предлагат с декоративни перфорации.  Освен това се предлага опционална кожена тапицерия BMW Individual Merino в множество Bicolor варианти. Сред другите опционални акценти са неподвижният панорамен стъклен покрив и озвучителната система Bowers & Wilkins Surround Sound с до 18 високоговорителя.

Новото BMW i5 Туринг е първият напълно електрически премиум модел в сегмента и първоначално ще се предлага в два варианта. При BMW i5 M60 xDrive Туринг с електрическо задвижване на четирите колела е с мощност 601 к.с. и ускорение до 100 км/ч за 3,9 секунди. Максималната му скорост е електронно ограничена до 230 км/ч. Пробегът е от 445 до 506 километра с едно зареждане на батерията

BMW i5 eDrive40 Туринг е с мощ от 340 к.с. и ускорение до 100км/ч за 6,1 секунди и има пробег от 483 до 560 километра.