fbpx Новото електрическо PEUGEOT E-3008 има пробег до 700 км | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото електрическо PEUGEOT E-3008 има пробег до 700 км

Peugeot замени своя най-продаван модел с напълно нов електрически SUV с фастбек силует от следващо ниво - E-3008, който представи официално.

PEUGEOT E-3008 е първият модел, разработен върху новата платформа STLA Medium на Stellantis, с която марката постига нови висоти. Тази иновативна платформа е проектирана да предлага най-добрите в класа показатели спрямо най-важните критерии на клиентите: пробег (до 700 км), време за зареждане (30 минути), удоволствие от шофирането, производителност, ефективност и свързани услуги и функции (планиране на пътуване, интелигентно зареждане, захранване на електрически устройства и актуализации по въздуха). 

С новия E-3008, PEUGEOT въвежда нов подход към предната част. Докато емблематичният светлинен подпис под формата на 3-те нокти остава неизменен, обработката на предните фарове и решетката е радикално нова.

Решетката на новия E-3008 илюстрира електрическите гени на модела.

Предната част е проектирана около новото лого на PEUGEOT, интегрирайки новия светлинен подпис и решетката без разделение, благодарение на преливане в цвета на каросерията. Свръхкомпактните предни фарове са поместени в тънка, елегантна лента, която е разположена над радиаторната решетка и обгръща цялата предна част.

E-3008 GT е стандартно оборудван с новата Pixel LED технология на PEUGEOT, която автоматично адаптира лъча на фаровете към пътните условия, като поддържа оптимално осветление, без да пречи на другите участници в движението.

PEUGEOT E-3008 комбинира два от трите основни елемента на i-Cockpit® – head-up  дисплея и големия централен сензорен екран, които са интегрирани в извит панорамен екран, състоящ се от единичен 21-инчов HD панел, който се простира от левия край на бордното табло до централната конзола. Този панорамен екран се рее над таблото. „Плаващият“ ефект е подчертан от амбиентното LED осветление, чийто източник се намира под екрана.

Централната част на бордното табло помества i-Toggles, сензорни бутони с пълни възможности за персонализация, които могат да бъдат програмирани за бърз достъп до 10 от предпочитаните от потребителя функции.

Купето на новия E-3008 предлага 17 различни места за съхранение на вещи с общ обем около 34 литра, а багажникът е с обем 520 литра.

Може да се избира между четири режима на шофиране чрез управление.

Проектиран от самото начало като електрически автомобил, новият E-3008 разполага с гама от 3 изцяло електрически силови агрегата с нулеви емисии.

- Пробег от 525 км, 2-колесно задвижване, 210 к.с.

- Dual Motor с пробег от 525 км, 4-колесно задвижване, 320 к.с.

- Long Range с пробег от 700 км, 2-колесно задвижване, 230 к.с.