fbpx Новото лице на Corolla Verso | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото лице на Corolla Verso

Новото лице на Corolla Verso

етикети


Тестваме Corolla по време на дългатa коледна ваканция. Преди да потеглим като че ли пренасяме света - чантите с подаръци и багажи са безкрай и като че ли няма да ни стигне дори този голям капацитет, който имаме. Но има още възможности. Системата на Toyota за лесно сгъване на седалките Easy Flat-7 позволява всичките пет задни седалки да се сгъват до получаване на напълно равен под. Така без проблем пренесохме и елха, без да смачкаме клоните.
Потегляме в натовареното движение. Това, че сме високо разположени на пътя дава допълнителна сигурност.

Купето е пълно с комфорт и удобства
Две големи жабки, в специална ниша на средата на борда има място поне за два чифта очила. Поставките за чаши са 6 -
по две в страничните врати и на централната конзола, където също има две ниши. Скоростният лост е вграден високо, на нивото на ръката и волана, и така е много удобно. Единственото затруднение срещнах в позицията на превключване на задна скорост, което се прави с малък пирует и известна сила. Светлосиният аудиопанел е много приятен за окото, а светлините на борда при шофиране на тъмно изобщо не се натрапват. Автомобилът е оборудван с двузонов климатик.
Шофьорската седалката се регулира в различни посоки. За по-дълъг път подлакътниците са много удобни. Широкото панорамно предно стъкло дава перфектна видимост.
За пътниците от втория ред има предостатъчно разстояние, а равният под допълнително увеличава тяхното пространство. Седалките са леко твърди, но с достатъчни размери, за да може тялото да се облегне удобно.

Corolla Verso 2007 има освежен външен вид и в същото време е запазила своята индивидуалност. Предницата е оформена стилно с вертикална линия, която свързва решетката и бронята, като придава на бронята вид на едно цяло с капака. Освен това са добавени 10 мм към габаритната дължина и към предния надвес. Като цяло дизайнът излъчва спортен характер - за това говорят мрежестата решетка на радиатора и новата форма на мигачите, новите предни фарове.

Новият модел се предлага с нива на оборудване - Тerra, Luna, Sol
които се различават по специфичните декоративни тасове на джантите, като за класовете Luna и Sol са създадени нови алуминиеви колела.
За основните елементи на трите реда седалки е създадена нова текстилна тапицерия, със специфични текстилни материи за всяко от нивата на оборудване. В допълнение задната повърхност на втория и третия ред седалки е покрита с плътна материя, за повишаване усещането за качество и трайност на тапицерията.
Ние изпитахме изключителния комфорт на най-високото ниво Sol.
Двигателят беше най-мощният - 2,2 D-4D 136 к.с. с максимален въртящ момент при 3 600 об./мин. Освен че е мощен и дава ускорение при изпреварване, без да се налага преминаване в по-ниска предавка, двигателят се оказа и много икономичен - постигнахме забележителен разход от 5,4 л/100 км! (Все пак автомобилът е със сериозни параметри)
Corolla Verso се предлага и с два бензинови двигателя. По отношение на сигурността параметрите са много. Спирачната система е с четири дискови спирачки с опция система за управление на динамичната устойчивост на автомобила (VSC). Освен това са налични антиблокираща система (ABS) и електронна система за разпределение на спирачната сила (EBD), система за подпомагане на спирачното усилие (спирачен асистент) (BA), система за контрол на сцеплението (TRC) и система за управление на динамичната устойчивост на автомобила (VSC).

Facebook коментари