fbpx Новото MINI John Cooper Works Countryman - истински състезател с 306 к.с. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото MINI John Cooper Works Countryman - истински състезател с 306 к.с.

Новото MINI John Cooper Works Countryman демонстрира иключителната мощ на четирицилиндровия турбомотор с 306 к.с., серийна осемстепенна трансмисия Steptronic Sport и задвижване на четирите колела ALL4 – комбинация, който гарантира екстремна динамика по всякакви пътища.

Този истински спортист предлага неудържима мощ и много простор, в комбинация с  чисто състезателно усещане при движение във всекидневието.

Въвеждането на пазара на новото MINI John Cooper Works Countryman стартира през ноември 2020 година 

С четирите врати и големия заден капак, петте пълноценни места за седене, гъвкавия интериор и увеличаващата се до 1 390 литра вместимост на багажника новото MINI John Cooper Works Countryman може майсторски да се справи не само с транспортните задачи във всекидневието, но и да отговори на изискванията за комфорт при дълги пътувания. Винаги уверената динамика се осигурява от мощният двигател, монтиран някога в серийно MINI, интелигентното задвижване на четирите колела и блокажът на диференциала на предните колела, интегриран в осемстепенната трансмисия Steptronic.

Специфичните модификации на базовия двигател, модернизираната технология MINI TwinPower Turbo и специфичната охладителна система на задвижването впечатляват не само с максималната си мощност от 225 кВт/306 к.с., но и с максималния въртящ момент от 450 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч е впечатляващо - за 5,1 сек (предварителни данни). 

За да може освен типичната за марката пъргавина да се гарантира и особено висока прецизност на кормилното поведение и уверено контролируема управляемост и при високо динамични ситуации на пътя, структурата на каросерията и окачването на новото MINI John Cooper Works Countryman са с оптимизирана здравина. Освен със специфично модифицираните компоненти окачването се отличава и с подобрените благодарение на опита от моторните спортове настройки на пружините и амортисьорите, системата за контрол на стабилността DSC (Динамичен контрол на стабилността) и електромеханичното кормилно управление.

Като опция новото MINI John Cooper Works Countryman може да бъде оборудвано с Адаптивно окачване 

Серийното оборудване включва и спортна спирачна система с четирибутални дискови спирачки на предните колела, еднобутални дискови спирачки на задните колела и лакирани в цвят Chili Red спирачни апарати, както и 18-инчови алуминиеви джанти John Cooper Works.

За уверената динамика на гъвкавия върхов спортист допринасят и аеродинамично оптимизираните елементи на екстериора. Мощното излъчване на новото MINI John Cooper Works Countryman вече се подчертава още по-интензивно и от новото оформление на радиаторната решетка. Серийните LED фарове, както и задните светлини са с нов дизайн.

Висококачествената светлинна технология отпред се разпознава още по-ярко, а отзад светлинната графика в Union-Jack дизайн е неустоим магнит за погледите. Като опция се предлагат Адаптивни LED фарове с променливо разпределение на светлината и Matrix функция за дългите светлини. Новост в гамата са цветовете на каросерията White Silver metallic и Sage Green metallic, както и опцията Piano Black Exterieur. При нея рамките на фаровете, на задните светлини и на радиаторната решетка, както и дръжките на вратите и обозначението на модела на задния капак са гланцирано черни вместо хромирани.

Със свежи акценти впечатлява и интериорът. В него атмосферата на спортен автомобил на новото MINI John Cooper Works Countryman още по-всеобхватно е съчетана с модерно премиум излъчване. Новост в програмата от допълнително оборудване е дигиталното арматурно табло с диаметър 5 инча зад волана.

Опционалното оборудване Connected Media включва 8,8-инчов цветен дисплей с функция тъчскрийн на характерния централен уред, който вече е оформен много по-висококачествено. Новият му дизайн включва рамка, както и чувствителни на допир полета за управление с повърхности в гланциран Piano Black. Благодарение на инсталираната серийно в автомобила SIM карта новото MINI John Cooper Works Countryman е „always online“. Това позволява ползването на множество дигитални услуги. С опцията MINI Navigation Plus на разположение са и данни за трафика в реално време, интернет-порталът MINI Online, подготовката за Apple CarPlay, както и пълна интеграция на гласовия асистент Amazon Alexa.