fbpx Новото MINI John Cooper Works Countryman спринтира само 5,4 секунди | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото MINI John Cooper Works Countryman спринтира само 5,4 секунди

Новото MINI John Cooper Works идва значително по-голямо и предлага повече място, комфорт и сигурност. Благодарение на задвижването на четирите колела ALL4 кросоувър спокойно минава и извън утъпканите пътища с високото си сцепление. 

Новият дизайн е доминиран от изправения и минималистичен силует. Логото се отличава с нов, модерен дизайн с ясни линии. За пръв път при новото семейство на MINI то се монтира на новото MINI John Cooper Works Countryman с традиционно черно/червено/бяло оформление.

Въздушното съпротивление от 0,26 е нов рекорд в сегмента. Благодарение на подобрената аеродинамика моделът е мощност 300 к.с. и ускорява от 0 до 100 км/ч за само 5,4 секунди. Максималната скорост е 250 км/ч. 

Серийното задвижване на четирите колела разпределя мощността целенасочено и надеждно при всяка ситуация на пътя. Мощната спирачна система със спирачни апарати в цвят Chili Red гарантира мощно и надеждно отрицателно ускорение. Характерният звук на изпускателната система с клапи позволява MINI John Cooper Works Countryman веднага да бъде разпознато като модел с висока мощност. В интериора генерираният в реално време звук на двигателя повишава емоционалното изживяване при шофиране. Стартът на двигателя се подчертава от ексклузивен за JCW звук, а цялостното звуково изживяване е повишено от вдъхновените от моторните спортове звукове на двигателя.

Увеличеният с 30 мм диаметър на гумите вече е 710 мм и с увеличената до 245 мм широчина на гумите допринася за типичното за MINI Gokart усещане. Всеобхватната гама е допълнена от ексклузивни за JCW, аеродинамично оптимизирани 19- и 20-инчови джанти.

В интериора новото MINI John Cooper Works Countryman впечатлява с редуцирания си дизайн. Целият интериор е разделен на горна и долна част от една хоризонтална линия. Вертикалните дръжки на вратите и вентилационните отвори в горната част подчертават усещането за по-големи размери на просторния кросоувър. С дизайна си червено-черното цветово оформление на кокпита покрай корите на вратите и на висококачествените JCW спортни седалки напомня на гордата история на MINI в моторните спортове. Арматурното табло е покрито с двуцветен текстил от рециклиран полиестер.

Задната част на автомобила е гъвкава и просторна. Надлъжната позиция на задния ред седалки може да бъде регулирана с 13 см. В багажника с вместимост от 460 до 1 450 литра при сгъната задна седалка могат лесно да бъдат транспортирани и големи предмети.

Всички функции при шофиране са достъпни чрез превключвателите на типичната за MINI Toggle лайстна. Всички останали функции са разположени на централния OLED дисплей с висока разделителна способност. Новите режими MINI Experience Modes също могат да бъдат избрани тук, за да подчертаят съответната атмосфера при шофиране със специално проектирани фонове и звуци.