fbpx Новото Peugeot 208 идва с бензин, дизел и електричество | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото Peugeot 208 идва с бензин, дизел и електричество

 

Новият PEUGEOT 208 предлага още от момента на своето лансиране три различни опции за енергиен източник - електрически, бензинов и дизелов, а премиерата му ще бъде на 5 март по време на световния автомобилен салон в Женева.
Новото 208 утвърждава един младежки облик и излъчва енергия и спонтанност, които отразяват ценностите на PEUGEOT - високи очаквания, стил и емоция. Неговият динамичен външен вид е олицетворение на спортен стил, изпълнен с обещание. Елегантният и качествен дизайн му придава първокласен външен вид, който отговаря на стратегията на PEUGEOT за препозициониране към луксозния клас автомобили.

Новият PEUGEOT 208 стъпва на CMP (Common Modular Platform) - автомобилната платформа на PSA Group от най-ново поколение. Създадена специално за сегменти B и C, тази нова автомобилна база допълва EMP2 (Efficient Modular Platform). Както подсказва името, платформата CMP се адаптира по отношение на размерите и възможностите за двигатели. Приспособявайки се към всички енергийни източници, тя ще позволи на клиентите да избират своя предпочитан тип силов агрегат - традиционен двигател с вътрешно горене (бензинов или дизелов) или електрически мотор.

По-дълго, по-широко и по-ниско в сравнение с предходния PEUGEOT 208, това ново поколение разкрива отличителен силует, подсказващ спортен дух чрез своите изчистени, стегнати линии. Усеща се ясно и нотка на чувственост, загатната от широко изваяните калници и цялостната линия на каросерията - дискретен баланс между мекота и твърдост.

Погледнат отстрани, новият PEUGEOT 208 разкрива своето скъсено предно стъкло, което позволява пространство за по-дълъг, изваян преден капак. За да подчертае спортния външен вид, силно наклоненото малко странично стъкло е идеално изравнено с арката на задното колело. Версиите GT Line и GT се отличават с уширения на арките на колелата в блестящ черен цвят: това прави каросерията по-аеродинамична и диаметърът на джантите изглежда по-голям. 

 

Вдъхновен от концептуалния автомобил PEUGEOT FRACTAL, новият PEUGEOT 208 се възползва от несравнимо ново поколение на PEUGEOT i-Cockpit®, неделима част от ДНК-то на марката.Той съдържа същата елегантна ергономична конструкция от 3 части както при другите модели в гамата.

Цялата информация е лесна за виждане, внимателно разположена в зрителното поле на водача. В зависимост от нивото на оборудване информацията от инструменталния 3D панел на PEUGEOT i-Cockpit® може да бъде прочетена на две нива. Върху горната дигитална подложка информацията се проектира като холограма. Данните са динамични, извеждат се по-близо или по-далече от очите на водача в зависимост от значението или спешността им и така увеличават времето за реакция с около половин секунда. Над лостчетата в централната част сензорният екран е наличен в 5-, 7- или 10-инчова версия, в зависимост от нивото на оборудване и избраните опции.

 

PEUGEOT e-208 предлага 100% електрическо задвижване, като разполага с  мощност от 136 к.с. електрически мотор, развиващ 260 Нм въртящ момент (наличен от 0 км/ч) за незабавна реакция. Налични са три режима на шофиране: Eco: за оптимизиране на пробега, Normal: оптимален комфорт за ежедневно ползване, Sport: с ускорение от 0 до 100 км/ч за 8,1 сек. Също така могат да се използват и два режима на спиране чрез скоростния лост с подходящо презареждане на батерията. Оборудван е с батерия с голям капацитет 50 kWh, позволяваща пробег на автомобила до 340 км, съгласно сертифициращия протокол WLTP (Worldwide harmonised Light vehicles Test Procedures) и 450 км съгласно NEDC (New European Driving Cycle). Свързаният с охлаждащата система на купето температурен контрол с течно охлаждане позволява бързо презареждане, оптимизиран пробег и по-дълъг жизнен цикъл. Тази батерия има гаранция 8 години или 160 000 км за 70% от своя заряден капацитет.

Зареждането става чрез обикновен домашен контакт или за пълно зареждане за 16 часа, чрез Wall Box, осигуряваща пълно зареждане за 5 часа и 15 минути с трифазната версия (11 kW) или за 8 часа с монофазната версия (7,4 kW), използване на специална обществена станция за зареждане: регулирането на температурата на батерията позволява използването на 100 kW зарядни устройства, като 80% от заряда се постига за 30 минути.