fbpx Новото Renault CLIO със сериозни промени в интериора | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото Renault CLIO със сериозни промени в интериора

Новото Renault CLIO със сериозни промени в интериора

Проектирано въз основа на принципа „еволюция и революция“, новото Renault CLIO пренаписва правилата с по-зрял дизайн на купето и изцяло обновен интериор. С по-изваяни линии и по-изявена предна част, новото Renault CLIO излъчва повече стабилност и модерен стил като същевременно остава разпознаваемо. Отвътре, революцията е поразително отличима. Интериорът с изцяло нов дизайн е вдъхновен от по-високите сегменти както по отношение на усещането за качество, така и по отношение на наличните технологии. Тези предимства облагодетелстват пътниците, предлагайки им по-голяма практичност и лесна употреба.

Купето придобива ново измерение по отношение на усещането за качество, благодарение на фините материали, мекото покритие на арматурното табло, панелите на вратите и канта на централната конзола, прецизно обработените облицовки и покрития. С по-компактен дизайн с цел да се освободи пространство и да се интегрират повече автомобилни технологии, изцяло новият „Интелигентен кокпит“ на новото Renault CLIO е фокусиран върху водача. Вълнообразната форма засилва впечатлението за широчина. Оборудван с най-широките дисплеи в сегмента, той осигурява модерна ергономичност за всепоглъщащо усещане при шофиране. Новото Renault CLIO прави също широко достъпни уникалните за сегмента иновации, сред които електрическата паркинг спирачка, особено полезна при градско шофиране.

Ключов компонент на „Интелигентния кокпит“, 9,3-инчовият мултимедиен дисплей (два пъти по-голям от 7-инчовата версия) е най-големият досега в модел на Renault. Вертикалният, леко извит екран, вдъхновен от този на Espace, визуално увеличава арматурното табло, придава на купето по-съвременен вид и подобрява видимостта на екрана.

За първи път новото Renault CLIO е оборудвано с цифров екран, заменящ традиционния аналогов дисплей. Технологията е заимствана директно от по-високите сегменти. С размер от 7 до 10 инча, TFT екранът може да се използва за персонализация на усещането при шофиране по много интуитивен начин. 10-инчовата версия ще включва GPS навигация на дисплея. 

Централната конзола също е ключов компонент от “Интелигентния кокпит” на новото Renault CLIO. Разположена по-високо за подобрена ергономичност, тя съдържа по-къс скоростен лост, предлагащ естествен и удобен захват.

Новото Renault CLIO е оборудвано със седалки, типични за модели от по-висок клас. Те осигуряват по-добра опора, благодарение на по-дългата основа на седалката и по-обгръщащата форма. Техният полумек гръб значително увеличава пространството за коленете за пътниците на задните седалки, а новите по-тънки подглавници във формата на запетая подобряват видимостта отзад и създават по-силно усещане за простор у пътниците на задните седалки.