fbpx Новото Renault MEGANE Sedan идва от началото на 2021 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Новото Renault MEGANE Sedan идва от началото на 2021 г.

Новото Renault MEGANE Sedan е част от обновяването на гамата на MEGANE. Истински успех в Турция, където се произвежда, моделът ще бъде лансиран в почти тридесет страни* от началото на 2021 година.

С по-изискан дизайн, новото Renault MEGANE Sedan е оборудвано с най-новите технологии за по-голяма безопасност и комфорт на пътя. Моделът утвърждава своя стил и засилва своята привлекателност в очите на взискателните клиенти.

Ергономичен, модернизиран и удобен интериор

Новото Renault MEGANE Sedan е оборудвано с 10,2 инчов екран на арматурното табло. В него е интегрирана GPS навигация, за да персонализира шофирането по много интуитивен начин. За модела се предлага и (в зависимост от нивото на оборудване) нов 9,3-инчов мултимедиен екран, който допълнително модернизира купето. Новата свързана мултимедийна система Renault EASY LINK предлага всички функции за навигация и инфотейнмънт, както и MULTI-SENSE настройки. За по-голяма ергономичност управлението на системите в помощ при шофиране са групирани заедно на волана, а управлението на климатика е по-достъпно на таблото.

Персонализирано шофиране

Възползвайки се от нов, по-плавен и интуитивен интерфейс, мултимедийната система Renault EASY LINK предлага смартфон репликация, гласови команди и телефония с Android Auto и Apple CarPlay съвместимост, както и навигация с търсене на адреси в Google, информация за цени на горивото и за трафика в реално време. Благодарение на Renault EASY CONNECT, приложението за смартфони MY Renault възприема нови приложения за свързана мобилност както в автомобила, така и извън него: дистанционни команди, местоположение на автомобила, навигация от врата до врата и т.н. С четирите режима на шофиране (Eco, Comfort, Sport и MySense - в зависимост от двигателя), технологията Renault MULTI-SENSE е развита, за да направи шофирането още по-завладяващо.

Нови помощни системи за шофиране за подобряване на безопасността

Новото Renault MEGANE Sedan включва нови помощни системи за шофиране, като Адаптивен круиз-контрол, активен спирачен асистент е подобрен с функция за разпознаване на пешеходци, предупреждението за наличие на опасност при заден ход засича приближаващо се препятствие и предупреждава водача при движение назад.

В допълнение, функцията Auto-Hold на ръчната спирачка, която позволява на водача да остане неподвижен с освободена спирачка, е подобрена за по-голям комфорт в града.

Гама от двигатели, разширена с TCe 1.0

Новото Renault MEGANE Sedan предлага по-широка гама от двигатели, адаптирани към много различни потребителски приложения и съвместими с новите разпоредби, определени от стандарта Euro 6D FULL:

- За модела се предлага нов бензинов двигател с директно впръскване TCe 1.0 в ефективна версия с мощност от 115 к.с. (с ръчна трансмисия), оптимизирана за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите.

Двигателят TCe 1.3, оборудван с филтър за твърди частици, също остава на разположение във версия със 140 к.с. (с 6-степенна механична скоростна кутия и 7-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител).

- Дизеловият двигател Blue dCi 1.5 се предлага във версия с мощност 115 к.с. (с 6-степенна ръчна скоростна кутия и 7-степенна EDC автоматична трансмисия с двоен съединител).