fbpx НПО организациите отличиха най-добрите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

НПО организациите отличиха най-добрите

За пети пореден път Информационният портал за неправителствени организации в България връчи своите годишни награди.

Първо място в категория „НПО с най-много публикации“ взе Национална мрежа за децата, следвана от Национален алианс за социална отговорност, Сдружение „Каритас“ и Български дарителски форум. В категория „НПО с най-посещаван профил“ победител стана сдружение „Възможност“.

Останалите най-търсени организации в портала са „Професионален форум за образованието“, „Европейски център за иновации, образование, наука и култура“ и „42 тренинг“.

Тази година екипът на портала реши да връчи награди в три нови категории. Първата от тях получи „Център за приобщаващо образование“. Благодарение на своята публикация за третата национална конференция по глобално образование те взеха приза за „Най-четена новина през 2014“.

Единственото персонално отличие отиде при Илиана Тонова от Национална асоциация „Саркоидоза“. В знак на признание, че е популяризирала дейността на портала, тя получи сертификат и плакет за „Най-верен последовател“ на портала.

В продължение на един месец читателите на сайта имаха възможност да гласуват за своята любима организация. С най-много гласове „Любимец на аудиторията“ стана фондация „Идея в действие“.

„Чрез тези награди искаме да изкажем своята благодарност към всичко организации, които ни помогнаха да създадем тази общност. НПО Порталът винаги е бил и ще бъде проект, който се гради от самите му участници“, каза Виктория Юлиянова, редактор на сайта.

Информационният портал за неправителствените организации започва своята дейност през 2010 г. благодарение на БЦНП и Фондация „ПАЦЕП“. За 5 години NGOBG.info успя да се превърне в най-голямата база данни на активни НПО в България. Към края на 2014 г.има над 5850 регистрирани неправителствени организации, 220 кандидати за доброволци и 7000 фейсбук последователи.