fbpx Обновените Škoda Scala и Kamiq вече са налични за поръчки в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Обновените Škoda Scala и Kamiq вече са налични за поръчки в България

етикети

Škoda Auto обнови своето успешно компактно дуо. Преработените предни и задни брони, както и по-рязко очертаните основни светлини придават още повече спортен привкус на Scala и допринасят за по-голямо SUV присъствие на Kamiq.

И двата модела се предлагат с освежен интериор, включващ избор на дизайн и нови, устойчиви материали. Три двигателя от настоящото поколение evo2 с мощност от 70 до 110 kW, както и цялостно портфолио от функции за безопасност и системи за асистиране. завършват обновяването на моделите.

Обновената Scala разкрива още повече спортна привлекателност, благодарение на освежения екстериорен дизайн, включващ нови предни и задни брони. Обновеният Kamiq сега излъчва още по-голямо SUV присъствие с добавени визуални детайли като сребрист дифузьор с три отвора. И двата модела се предлагат с преработена решетка и – за първи път – опционални LED Matrix светлини. Отзад опционално електрическата пета врата на Scala и Kamiq вече включва и виртуален педал. Двата модела имат и различни, нови Simply Clever детайли.

Със стандартния 8-инчов дигитален дисплей и 8-инчов дисплей на информационно-развлекателната система, приборното табло в двата компактни модела вече е изцяло дигитално. Четири USB C порта с 45 вата мощност за зареждане и Phone Box с мощност 15 вата за безжично зареждане и охлаждане се предлагат като опция. Като част от обновлението, Škoda въвежда и нова структура на гамата с три нива на оборудване: Essence, Selection и Monte Carlo и шест избора на дизайн за интериора. Освен това за тапицерията и панелите на вратите са използвани устойчиви материали като рециклирани тъкани, коноп и кенаф.

По-мощни и по-ефективни двигатели

Двата нови 1.0 TSI трицилиндрови двигателя от поколението evo2 на семейството двигатели EA211 вече са още по-ефективни, благодарение на допълнителни хардуерни и софтуерни подобрения. Сред другите оптимизации, те включват променлив контрол на всмукателните и изпускателните клапани и турбокомпресори с променлива геометрия (VGT), както и инжектори с десет отвора за още по-хомогенна смес въздух-гориво. 1.5 TSI идва с оптимизирана система за активно деактивиране на цилиндрите ACT+. Трите двигателя осигуряват мощности, вариращи от 70 kW (95 к.с.) до 110 kW (150 к.с.).