fbpx Оборудваха кучета-спасители с проследяващи устройства | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Оборудваха кучета-спасители с проследяващи устройства

Кучета-спасители на Български червен кръст получиха нови модерни каишки с вградено проследяващо устройство. Българската IT компания Алтерко Роботикс оборудва всички 23 самоотвержени красавци със своя най-нов продукт – GPS/GSM тракера MyKi Pet. Устройството работи със SIM карта, като специално за случая всички 23 карти бяха предоставени безвъзмедно от Мтел.

MyKi Pet разполага със собствена каишка, но може да бъде сложено и на всяка друга, и ще повиши не само сигурността на кучетата-спасители, но и на спасителните акции, провеждани ежемесечно от спасителните служби на БЧК. Дарението бе направено на специално събитие, организирано от Планинската спасителна служба, което се състоя на база „Алеко“ на Витоша. По време на събитието се проведе и демонстрация на планинска спасителна акция с кучета пред медиите.

Устройството е много леко, може да се прикачи към всяка каишка и благодарение на него водачът на кучето ще може да следи неговото местоположение в реално време на мобилния си телефон. Така водачът ще е винаги спокоен за безопасността на кучето. 

Алтерко Роботикс също организира специално обучение за екипите на спасителните служби на БЧК за работа с тракера MyKi Pet и използване на всичките му екстри. На базата на получената обратна връзка фирмата ще подобри още повече продукта и услугата в полза на всички настоящи и бъдещи потребители.

МyKi Pet е първият български тракер за животни и един от най-леките, налични на световните пазари в момента – само 28 грама. С практичния си дизайн и размери (45х37х17 мм) и своята влаго- и прахоустойчивост той е подходящ както за домашни любимци, така и за специализирани кучета спасители и водачи. Устройството работи със SIM карта и с тройна локализация – GPS, LBS и Wi-Fi.

Устройството има уникална вградена функция. Чрез нея може да научите животното си да изпълнява команди с натискане на бутони в приложението, възпроизвеждащи 4 различни звука. Независимо къде се намира то, можете да му подадете звукова команда и то да дойде при вас, без да го викате или да му подсвирквате.