fbpx Образователни експерти се събират в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Образователни експерти се събират в София

Водещи български и европейски експерти от сферата на образованието ще се съберат в София, в рамките на второто поредно издание на специализираното изложение Дидакта-София, което ще се проведе от 9 до 10 октомври, в столичния Интер Експо Център. Конференцията и изложението са насочени към преподаватели от всички образователни области в Югоизточна Европа.
Целта на Дидакта е да се представят разнообразни предложения за повишаване на квалификацията във всички етапи на ученето през целия живот: ранно и предучилищно, училищно и висше образование, обучение и следдипломна квалификация, както и консултиране.

Образователното изложение ще покаже последните тенденции, актуални теми, проблеми и предложения в сферата на образованието. По време на събитието посетителите ще се запознаят с новостите в различните сфери и образователни услуги - средства за преподаване и обучение, консумативи, материали за музикални, игрови и спортни занимания, издателска дейност, мултимедийна и презентационна техника, хардуер, оборудване и системи за наука и техника, оборудване и системи за професионално обучение, обзавеждане на помещения и лаборатории, пилотните проекти „Класна стая на бъдещето“ и “Jump math”, практическо обучение и консултации, услуги, институции, съюзи и организации.

Първото издание на Дидакта - София се проведе през октомври 2011 година и насочи вниманието на специалистите и широката аудитория към разнообразни дейности и проекти в областта на образованието, като „Класна стая на бъдещето“, обучения на учители, сътрудничество между бизнес и професионално образование и други.