fbpx Обсъждаме възможностите за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения със САЩ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обсъждаме възможностите за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения със САЩ

Обсъждаме възможностите за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения със САЩ

Възможностите за развитие и разширяване на търговско-икономическите взаимоотношения обсъдиха на среща министърът на икономиката Емил Караниколов с извънредния и пълномощен посланик на САЩ в България Ерик Рубин.

Министър Караниколов посочи, че  ползотворното сътрудничество ще продължи във всички области, като специално внимание ще бъде обърнато на обмяната на опит и съвместни форуми за стартиращи предприятия и технологични паркове.

Посланик Рубин изтъкна, че съществена роля за насърчаване на двустранните икономически отношения ще бъде планираната за периода 15-24 октомври 2017 г. американска търговска мисия Trade Winds в Югоизточна Европа, която се предвижда да включи посещения в пет страни – Румъния, България, Сърбия, Хърватия и Гърция. В България 20 американски компании ще проведат бизнес срещи с потенциални партньори от страната ни, стана ясно още на срещата.
Важен импулс за развитието на икономическото и инвестиционно сътрудничество между двете страни се очаква да даде и предстоящата на 9 и 10 ноември 2017 г. американска търговска мисия в България, организирана от Американо-централноевропейската бизнес асоциация (АСЕВА). Сред предварително заявилите участие в търговската мисия са компании от хранителната промишленост, стъкларска промишленост, фармацевтика, радио комуникации и медодобивна промишленост.